נזיד חורפי חם ומפנק של כמה סוגים של פטריות עם שעועית לבנה ושורשים - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 בצל יבש קצוץ
  • 1 כרישה חתוכה לטבעות
  • 2 גזרים בינוניים חתוכים לעגולים
  • שורש סלרי חתוך לקוביות
  • כוס וחצי שעועית לבנה מבושלת
  • 2 סלסלות פטריות שמפיניון, שימג'י, פוטבלו, פטריות יער לפי בחירה
  • 1,5 ל' ציר מרק בקר
  • פחית שימורים קרם קוקוס
  • 2 כפות שמן לטיגון
  • פפריקה, פלפל שחור לפי הטעם

 

הוראות הכנה

  1. מחממים בסיר את שמן הזית ומזהיבים את טבעות הכרישה והבצל. מוסיפים את הגזר, שורש סלרי, שורש הפטרוזיליה קציצים ומערבבים.
  2. מוסיפים את שעועית לבנה מבושלת של סנפרוסט או מקופסאות שימורים, פטריות מכל הסוג ו- 1.5 ליטר ציר מרק (אפשר מאבקת מרק בקר).
  3. לאחר כחצי שעה (כאשר הגזר והשורשים מתרככים) מזלפים פנימה כ-200 מל או פחית שימורים של קרם קוקוס. מבשלים 7 דקות נוספות, מתקנים תיבול, פפריקה, פלפל שחור גרוס ומגישים.

מתכונים דומים

  • חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

  • פסטה פטריות -מתכון של בר פיירמן

  • חלה במילוי בשר ופטריות - מאיה בן דהן - Israeli Kitchen

  • פאי רועים צרפתי - מתכון של רונית טברון - Israeli kitchen

  • חזה עוף ברוטב פטריות סמיך וקטיפתי - חגית גורן, בלה רודניק

  • לכל המתכונים