פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1.75 כוסות קמח שקדים
  • 0.25 כוס קמח מרנטת הקנה
  • 1 כפית גואר גאם
  • 1 ביצה L
  • 1 כף מים
  • 1-2 כפות קמח ארורוט לקמוח משטח העבודה

לרוטב:

  • 4 כפות שמ״ז
  • 1/2 קילו תערובת של פטריות
  • 2 בצלי שאלוט, פרוסים

תיבול:

  • מלח, ופלפל לפי הטעם
  • 1 כפית אבקת שום
  • קורט אגוז מוסקט
  • מיץ וגרידת לימון מ-1/2 לימון
  • 1/2 כוס שמנת מתוקה
  • 2 כפות של חמאה /30 גרם
  • 1/2 כוס פרמז׳ן מגורדת

הוראות הכנה

  1. בקערה בגודל בינוני לערבב את הקמחים.
  2. לפעור "בור" בתערובת ולהוסיף את הביצה והמים.
  3. לערבב עד לתערובת בצקית. להניח עטוף בצד ל-30 דק׳.
  4. לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים לגובה של כ-2 מ״מ .
  5. אחרי 30 דק׳, לסמן עם סכין את חיתוך האטריות בבצק.
  6. בסיר בינוני להרתיח מים עם שמ״ז ומלח.
  7. להכניס את האטריות שהכנו לבישול של כ-7 דק׳.
  8. לשטוף במסננת את הפסטה המוכנה במים קרים ולהניח בצד.
  9.  תשמרו בצד את המים שבהם בישלתם את הפסטה להכנה של הרוטב.
  10. הכנה של הרוטב: במחבת סוטאג׳ לחמם 2 כפות של שמ״ז על אש בינונית.
  11. לבשל את הפטריות עד לקבלת הזהבה בקצוות, בערך 5-7 דק׳.
  12. לתבל ולבשל עוד 5 דק׳ ולהוציא אל קערה בצד.
  13. באותה המחבת, ועל אש נמוכה, לטגן את השאלוט עד לשקיפות. להחזיר את הפטריות אל המחבת ולבשל כ-3 דק׳.
  14. להוסיף למחבת את השמנת וכוס מהמים שבהם בישלנו את הפסטה.
  15. להביא את הרוטב לרתיחה קלה ולבשל כמה דק׳ עד לצמצום.
  16. להוריד את הרוטב מהאש ולתבל.
  17. להחזיר את המחבת אל האש ולהוסיף את הפסטה, תוך כדי ערבוב ועיטוף מלא של הפסטה עם הרוטב.

מתכונים דומים

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • מג׳דרת פטריות חגיגית

  • טארט בשר, פטריות ותפוחי אדמה - כשר לפסח - רונית טברון מנבחרת הבשלנים של israeli_kitchen@

  • לכל המתכונים