לזניית מצות עם בשמל פטריות - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 25 דק'
כולל שעה ו-20 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 כף שמן זית
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון ו/ או פורטובלו של מרינה
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 100 גרם גבינת ריקוטה 5%
  • 100 גרם קוטג' 5%
  • ½ כוס (125 מ"ל) מיכל שמנת לבישול 10%
  • 1 כף ממרח פסטו או עלי בזיליקום קצוצים
  • 4 פרוסות גבינה צהובה מגוררת עד 5-15%
  • תבלינים: 1-2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל שחור ו-½ כפית אגוז מוסקט
  • 3-4 מצות
  • חלב להרטבת המצות
  • תבנית אינגליש קייק רחבה או תבנית מרובעת.

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הבצל והפטריות.
  2. מחממים כף שמן זית במחבת, מוסיפים שום כתוש, מלח ופלפל ואת הבצל. מטגנים כ-8-10 דקות מעל להבה נמוכה עד שהבצלים זהובים ורכים.
  3. מוסיפים את הפטריות ומערבבים. מוסיפים שמנת לבישול 10%, מעט אגוז מוסקט ומבשלים כ-10 דקות.
  4. מערבבים בקערה נפרדת את הגבינות עם הפסטו ומשאירים כמה כפות גבינה מגוררת לשכבה העליונה.

 

איך מרכיבים?

  1. מחממים תנור ל-170 מעלות על טורבו.
  2. מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
  3. שופכים חלב לתבנית שיהיה נוח לטבול את המצות. מרטיבים מצה כ-30 שניות, לפחות, בכל צד, ומניחים בתחתית התבנית.
  4. מורחים מתערובת הגבינות ובשמל הפטריות. חשוב לשמור מספיק מכל תערובת לכל השכבות.
  5. מרטיבים עוד מצה וממשיכים באותו אופן.
  6. השכבה העליונה תהיה בשמל עם גבינה צהובה מגורדת מעל.
  7. מכניסים לתנור ל-40-45 דקות.
  8. מגישים חם עם סלט רענן!

 

ערכים למנה:

264 קלוריות

10 גרם שומן

30 גרם פחמימה

16 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים