סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה ופטריות צרובות ברוטב מייפל וצ'ילי

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3/4 כוס עדשים שחורות
  • 3 בטטות קלופות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים (לא חובה)

 

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף מייפל
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • מלח
  • 10 ענפי עירית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים מומלחים עד ריכוך. בערך 10 דקות. חשוב לא לבשל אותן יותר מדי אלא רק עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ושומרים בקערה.
  3. בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות ואת הפטריות לחצי או רבע תלוי בגודל שלהן.
  4. מניחים את הבטטות והפטריות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומייפל. מפזרים מלח וצ'ילי ואופים במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
  5. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  6. מערבבים בקערה את העדשים עם הבטטות, הפטרות, הפטרוזיליה והרוטב.
  7. אם רוצים להוסיף אגוזים, קולים אותם מעט על מחבת חמה ללא שמן וקוצצים גס. מפזרים מעל הסלט.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או בולגרית מפוררת. גם ריקוטה תשתלב כאן נהדר.
– במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.

מתכונים דומים

  • מרינה פטריות - אגרול ממולא בירקות וטופו

    אגרול קריספי ממולא בטופו עם רוטב אסייתי מושלם - בשיתוף עם foody_israel

  • מרינה פטריות - מתכון רולים מדפי אורז עם טופו

    רולים מדפי אורז עם טופו, ירקות ורוטב חמאת בוטנים – טבעוני, קל ומרשים - בשיתוף עם foody_israel

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • סיגרים במילוי פטריות ובשר

    סיגרים במילוי פטריות ובשר

  • לכל המתכונים