סלט עדשים שחורות עם קוביות בטטה ופטריות צרובות ברוטב מייפל וצ'ילי

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3/4 כוס עדשים שחורות
  • 3 בטטות קלופות
  • 1 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1 סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח גס
  • 2 כפות מייפל
  • 1/2 כפית צ'ילי גרוס
  • 1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה קצוצים
  • 1/2 כוס אגוזי מלך או פקאנים (לא חובה)

 

לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות מיץ לימון
  • כף מייפל
  • 1/2 צ'ילי טרי
  • מלח
  • 10 ענפי עירית

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. מבשלים את העדשים בסיר עם הרבה מים מומלחים עד ריכוך. בערך 10 דקות. חשוב לא לבשל אותן יותר מדי אלא רק עד שהן מתחילות להתרכך. מסננים ושומרים בקערה.
  3. בינתיים חותכים את הבטטות לקוביות ואת הפטריות לחצי או רבע תלוי בגודל שלהן.
  4. מניחים את הבטטות והפטריות בתבנית עם נייר אפייה ומזלפים מעל שמן זית ומייפל. מפזרים מלח וצ'ילי ואופים במשך 30 דקות או עד שהבטטות מתרככות.
  5. מערבבים היטב את מצרכי הרוטב.
  6. מערבבים בקערה את העדשים עם הבטטות, הפטרות, הפטרוזיליה והרוטב.
  7. אם רוצים להוסיף אגוזים, קולים אותם מעט על מחבת חמה ללא שמן וקוצצים גס. מפזרים מעל הסלט.

 

הערות חשובות:
– רוצים לשדרג? מוסיפים גבינת פטה או בולגרית מפוררת. גם ריקוטה תשתלב כאן נהדר.
– במקום בטטות אפשר להשתמש בדלורית.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • סלט לאב פטריות - מתכון של נדב גלר מנבחרת ישראלי קיטשן

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים