ספרינג רולס ירקות - מעטפות דפי אורז - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל חצי שעה
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 15 דפי אורז
  • 1 גזר חתוך לגפרורים דקים
  • 1 קישוא חתוך לגפרורים דקים
  • בצל ירוק חתוך לגפרורים דקים מהחלק הירוק
  • אבוקדו חתוך למקלות
  • כוס אורז סושי מבושל לפי הוראות על האריזה
  • צרור עלי כוסברה
2 פלפל צ’ילי אדומים
2
  • סלסלות פטריות שימאג’י ושמפיניונים קטנטנים
  • חצי כפית שמן שומשום
  • רוטב סויה
  • אפשר לגוון עם נבטים, גמבה, קוביות טופו

 

הוראות הכנה

  1. מבשלים אורז עגול כמו לסושי לפי הוראות על גבי אריזה.
  2.  צורבים קלות במחבט לוהטת פטריות שמפיניון קטנות,
    שימג'י, פורטובלו, רצועות דקות של גזר.
  3. מכינים קערות קטנות עם מגוון תוספות – נבטים, פרוסות אבוקדו, קוביות טופו, רצועות פלפלים צבעוניים, עלי כוסברה ובצל ירוק וכד'.
  4. משרים את דפי האורז בקערת מים פושרים אחד אחד כחצי דקה. מוציאים את דף האורז שהתרכך מהמים ומניחים על הצלחת.
  5. ממלאים את עלי האורז בפטריות צרובות, אורז וירקות לפי הטעם האישי ומגלגלים למעטפה
  6. מגישים עם צלוחיות רוטב סויה, טריאקי, רוטב מתוק חריף.

מתכונים דומים

  • חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • סירות פילו במילוי פיטריות, כרישה ותרד עם גבינות - מעיין בן אבו - ישראלי קיטשן

  • טאקו מכסיקאני - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • קישואים ממולאים בגבינת עיזים ופטריות - חגית גורן, בלה רודניק

  • מסבחה חומוס ירוק עם פטריות מוקפצות ועשבי תיבול - חגית גורן, בלה רודניק 

  • לכל המתכונים