פולנטה עם תבשיל פטריות

time-cook
הכנה - 35 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים לפולנטה:

  • 250 גרם קמח תירס
  • 240 מ"ל (כוס) חלב
  • מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 ו-1/2 כוסות (600 מ"ל) מים
  • 50 גרם חמאה
  • מלח ופלפל לבן
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק

 

לתבשיל פטריות:

  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאה
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 3 פטריות מלך היער
  • 5 בצלי שאלוט
  • 2 ענפי טימין
  • מלח ופלפל לבן

 

להגשה:

  • עירית קצוצה

הוראות הכנה

אופן הכנת הפולנטה:

  1. בסיר רחב מחממים את כל המצרכים של הפולנטה פרט לפרמזן ולקמח.
  2. כשהתערובת רותחת מוסיפים את הקמח ומערבבים עם כף עץ בלי הפסקה עד שנוצרת פולנטה רכה. בסביבות 5-7 דקות.
  3. מוסיפים פרמזן מגורדת ומגישים עם תבשיל פטריות.

 

אופן הכנת תבשיל פטריות:

  1. חותכים את הפטריות לפרוסות ואת בצלי השאלוט לרבעים.
  2. במחבת רחבה מחממים את החמאה והשמן זית ומטגנים את בצלי השאלוט במשך 3 דקות.
  3. מוסיפים את הפטריות ומתבלים במלח ופלפל. מטגנים עד שהפטריות רכות.
  4. מפזרים עלי טימין ומטגנים עוד דקה.
  5. מגישים מעל הפולנטה עם עירית קצוצה מעל.

 

הערות חשובות:

– ניתן לפזר מעל המנה פרמזן מגורדת.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתבשיל הפטריות שקית ערמונים בואקום בשלב הוספת הפטריות.
– יש לכם שמן כמהין בבית? זה הזמן להוסיף כמה טיפות ממנו לתבשיל פטריות.
– ניתן להגיש את המנה בליווי שמנת חמוצה או קרם פרש.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים