ספגטי בולונז ופטריות

time-cook
הכנה - 40 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3 כפות שמן זית
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלה בייבי פורטבלה
  • 2 פטריות מלך היער
  • 300 גרם בשר טחון
  • כפית אורגנו יבש או 6-8 עלי בזיליקום
  • צנצנת רוטב עגבניות מוכן (של כל חברה שאתם אוהבים)
  • מלח ופלפל

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל, השום והפטריות לקוביות.
  2. בסיר נמוך ורחב מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל במשך 3-4 דקות תוך כדי ערבוב. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן עוד דקה.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד שהן מתרככות.
  4. עושים מקום בסיר על ידי הזזת התערובת הצידה ומוסיפים את הבשר. מטגנים תוך כדי ערבוב עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים במלח ופלפל.
  5. מוסיפים אורגנו או בזיליקום ורוטב עגבניות ומבשלים במשך 30 דקות.
  6. מגישים מעל ספגטי.

 

הערות חשובות:

– אם אתם אוהבים את הרוטב שלכם פיקנטי, אפשר להוסיף בשלב טיגון הבצל גם 1/2 צ'ילי טרי קצוץ דק.

– אם אתם אוהבים את הפסטה שלכם ספוגה ברוטב, מוסיפים אותה לסיר עם הרוטב המוכן כשהאש עדיין דולקת ומבשלים ביחד את הפסטה והבולונז במשך 3-4 דקות.

מתכונים דומים

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • לכל המתכונים