מאפה פטריות וברוקולי בתנור - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 10 דק'
כולל 40 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1.5 כוסות פרחי ברוקולי
  • 500 גרם (2 סלסלאות) פטריות שמפיניון ופורטובלה
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • ⅓ כוס (80 גרם) יוגורט יווני בטעם טבעי או שמנת חמוצה 15%-9%
  • 2 פרוסות גבינה צהובה עד 15%
  • תבלינים: 1 כפית פפריקה מעושנת, ½ כפית מלח, 1 כפית אבקת שום או 2 שיני שום קצוצות ו¼ כפית פלפל שחור
  • 50 גרם (5 כפות) פירורי לחם + פרמזן

הוראות הכנה

  1. חולטים את הברוקולי בסיר עם מים רותחים כ-2-3 דקות. עד לרמת אל דנטה.
  2. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות או קוביות.
  3. מחממים מחבת עם שמן זית, מוסיפים את התבלינים והשום ופותחים אותם כדקה בעזרת כף עץ.
  4. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות עד שהן מתרככות.
  5. מוסיפים את הברוקולי למחבת ומבשלים יחד כ-2-3 דקות.
  6. מעבירים את הירקות לקערה המתאימה לאפיה בתנור.
  7. באותה מחבת מערבבים את השמנת, החלב והגבינה. מוסיפים מעט פלפל שחור עד שהגבינה נמסה.
  8. שופכים את התערובת על הירקות.
  9. מוסיפים 3 כפות פירורי לחם ומערבבים הכל היטב.
  10. מכסים את התבנית בנייר כסף ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל-25 דקות.
  11. מורידים את נייר הכסף, מוסיפים עוד 2 כפות פירורי לחם (בלי לערבב!) וכף פרמזן ומכניסים להקרמה ללא כיסוי לעוד כ-5 דקות.-

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים