פרגיות בכרישה ופטריות על אורז לבן - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 40 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • ½ ק"ג פרגיות נקיות משומן
  • 2 סלסלות פטריות, מיקס פטריות ופורטובלו של מרינה
  • 1 גבעול כרישה חתוך לטבעות, שטוף היטב
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 כף דבש
  • 2 כפות שמן זית
  • ½ כפית פלפל שחור, כפית מלח
  • ¼ כפית צ'ילי
  • ¼ כוס (60 מ"ל) יין לבן
  • עלי טימין טריים של מרינה

הוראות הכנה

  1. חותכים את הכרישה לטבעות דקות ושמים במים עם מלח ל-10 דקות. שוטפים היטב ומסננים את המים.
  2. מחממים מחבת עמוקה עם כף שמן זית וצורבים את הפרגיות, כ-3-4 דקות לכל צד ומניחים אותן בצלחת על נייר סופג. חותכים לקוביות.
  3. מחממים באותה מחבת כף שמן, מוסיפים מלח גס, פלפל שחור ושן שום ומערבבים.
  4. מוסיפים את הבצל והדבש ומטגנים כ-2-3 דקות. מוסיפים את הכרישה ומבשלים כ-10 דקות מעל להבה בינונית.
  5. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לבשל כ-2-3 דקות.
  6. בשלב הזה, מוסיפים את קוביות הפרגיות לסיר, ממלאים במים רותחים כ-3/4 מגובה הבשר, ומוסיפים עלי טימין, צ'ילי גרוס ו-1/4 כוס יין לבן. ממשיכים לבשל כ-10-15 שעה, עד שהנוזלים מצטמצמים למרקם סמיך.
  7. מומלץ להגיש עם אורז ועלי פטרוזיליה קצוצים!

 

ערכים למנה (ללא תוספת):

320 קלוריות

14 גרם שומן

29 גרם פחמימה

28 גרם חלבון

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים