טארט טאטן פטריות ובטטה - הדס ומעין לפידות

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 250 גרם פטריות יער ושמפיניון (סלסלה)
  • 1 בטטה גדולה אפויה
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות דקות
  • 1 כף שמן זית
  • 2 כפות בלסמי (עדיף מצומצם)
  • 1 כף דבש
  • 1 כף חמאה (20 גרם)
  • 1 חבילה בצק עלים
  • כפית מלח גס, חצי כפית פלפל שחור
  • 2 גבעולי רוזמרין (רק העלים)
  • 1 ביצה להברשה

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות.
  2. מקלפים את הבטטה ופורסים לטבעות דקות. מסדרים על נייר אפייה בתבנית תנור. מרססים במעט שמן זית ומלח גס ואופים כ-20 דקות עד שהבטטה מתרככת.
  3. חותכים בצל לרצועות דקות ופורסים את הפטריות עם הגבעול.
  4. מחממים שמן זית ומוסיפים את הבצל ומעט מלח גס. מבשלים על להבה נמוכה כ-10 דקות עד שהבצל נהיה שקוף. מוסיפים את הפטריות ומערבבים יחד.
  5. מוסיפים חצי כפית פלפל שחור טחון, חצי כפית מלח, 2 כפות בלסמי מצומצם (אפשר גם בלסמי רגיל), מפזרים עלי רוזמרין ומבשלים כ-12-15 דקות עד שהנוזלים מהפטריות מצטמצמים ומוסיפים את החמאה. מערבבים עד שהיא נמסה בתערובת.
  6. מורידים את חום התנור ל-180 מעלות.
  7. משמנים תבנית במעט חמאה, כף דבש ומורחים היטב על כל שטח הפנים של התבנית, גם על השוליים.
  8. מסדרים את הבטטות כך שיכסו את התחתית. שמים עליהן את תערובת הבצל והפטריות.
  9. מניחים את בצק העלים מעל ומהדקים את השוליים כך שיעטפו את המאפה מעל ומהצדדים.
  10. אופים כ-25 דקות או עד שהבצק משחים.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • לכל המתכונים