נזיד בשר ופטריות @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת פטריות שמפיניון
  • חבילת פטריות יער
  • חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 ק״ג בקר חתוך לקוביות (במתכון זה חזה)
  • 1 ק״ג תפוחי אדמה
  • 8 שיני שום
  • 1 בצל
  • 1 כף פלפל שחור
  • 1 כף מלח
  • 1 כף צ׳ילי גרוס
  • 1 כף פלפל אנגלי
  • 4 עלי דפנה
  • שמן זית
  • גרידה מחצי לימון
  • כוס יין לבן

הוראות הכנה

  1. קוצצים את הפטריות, בצל ושום, חוצים ופורסים את תפוחי האדמה,
    חותכים את הבשר לקוביות.
  2. מחממים סיר גדול לחום גבוה עם שמן זית צורבים את הבשר בסיר כמה דקות כל צד עד שמקבל צבע שחום.
  3. מוסיפים את תפוחי האדמה, הפטריות, בצל ושום.
  4. מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
  5. מערבבים כל כמה דקות עד שהפטריות מקבלות קצת צבע שחום.
  6. מוסיפים את גרידת הלימון והיין הלבן.
  7. מוסיפים הרבה מים לסיר, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש שיתבשל לאט.
  8. אחרי לפחות 3 שעות של בישול הארוחה מוכנה!

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • לכל המתכונים