נודלס (אטריות אודון או ביצים) מוקפצות עם נתחי פרגית ופטריות ברוטב סויה, צ'ילי ודבש

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל או 4 בצלי שאלוט
  • 2 ס"מ ג'ינג'ר קלוף
  • 1 צ'ילי טרי
  • 500 גרם פרגיות
  • 1/2 סלסלה פטריות שימאג'י
  • 1/2 סלסלה פטריות שיטאקי
  • 1/2 סלסלה פטריות שמפניון
  • 2 כפות דבש או סילאן
  • 5 כפות רוטב סויה
  • כפית שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב צ'ילי
  • חבילה נודלס (ביצים/אודון/אורז)

 

להגשה:

  • 3 ענפי בצל ירוק
  • בוטנים קצוצים

הוראות הכנה

  1. מרתיחים מים בסיר גדול ובינתיים מתחילים בחיתוכים.
  2. חותכים את הבצל לרצועות, את הצ'ילי וג'ינג'ר לקוביות קטנות ואת הפטריות לרבעים.
  3. חותכים את הפרגיות לרצועות או קוביות בגודל 2 ס"מ.
  4. מחממים שמן קנולה בתוך הווק ומטגנים את הבצל, תוך כדי ערבוב, במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים צ'ילי וג'ינג'ר ומטגנים במשך דקה.
  6. מוסיפים פטריות ופרגיות וממשיכים לטגן על אש גבוהה עד שהפרגיות זהובות.
  7. מבשלים את הנודלס במים הרותחים עד שהפרגיות תהיינה מוכנות.
  8. כשהפרגיות מוכנות מזלפים מעל דבש, סויה, שמן שומשום ורוטב צ'ילי ומערבבים.
  9. מוסיפים את הנודלס ומערבבים, תוך כדי טיגון, במשך 2 דקות.
  10. מגישים עם טבעות בצל ירוק ובוטנים קצוצים.

מתכונים דומים

  • לזניית פטריות חגיגית

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים