תבשיל תפוחי אדמה ופטריות ברוטב חלב קוקוס וקארי

time-cook
הכנה - 25 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל
  • 4 שיני שום קלופות
  • 10 תפוחי אדמה מיני או 4 תפוחי אדמה גדולים
  • 1/2 סלסלת פטריות שמפניון
  • 1/2 סלסלת בייבי פורטבלה
  • 2 כפות משחת קארי (ירוק/אדום/מאסאמן)
  • פחית קרם קוקוס
  • מלח

 

להגשה:

  • עלי כוסברה

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל והשום לקוביות.
  2. אם משתמשים בתפוחי אדמה מיני חותכים לחצי (עם הקליפה), אם משתמשים בתפוחי אדמה רגילים חותכים לקוביות גדולות.
  3. במחבת רחבה מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה, מוסיפים את השום ומטגנים עוד דקה.
  4. מוסיפים את הקארי ומטגנים במשך 2 דקות.
  5. מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך 5 דקות. אם הפטריות נדבקות למחבת אפשר להוסיף כמה כפות מים. שימו לב לא להוסיף יותר מדי מים כי יתווסף בהמשך קרם קוקוס.
  6. מוסיפים את תפוחי האדמה ומטגנים במשך 2 דקות.
  7. מוסיפים קרם קוקוס ומבשלים עד שתפוחי האדמה רכים.
  8. מגישים מעל אורז עם עלי כוסברה.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו

  • לכל המתכונים