מתכון קובה סלק צמחוני-טבעוני מאת רם שנבל (@foodictiongram)

time-cook
הכנה - 50 דק'
כולל שעתיים
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק הקובות:

  • 500 גרם סולת חיטה
  • 360 גרם מים פושרים
  • 1 כפית מלח

 

למלית:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 שקית בצלצלי שאלוט (את המחצית הנותרת נשמור למרק)
  • 8 שיני שום (אפשר פחות או יותר לפי הטעם)
  • חופן פטרוזיליה
  • חופן נענע
  • 1 נספק פטריות שמפיניון
  • 1 נספק פטריות סטייק פורטבלה
  • 250 גרם אגוזי מלך קלופים
  • 2 קציצות בורגר פטריות מן הצומח של מרינה
  • 1 כף פפריקה אדומה
  • 1 כף פפריקה אדומה מעושנת
  • 1 כף כמון
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף כורכום
  • 1 כף מלח אטלנטי (או כל סוג אחר)

 

למרק:

  • 1/4 כוס שמן זית איכותי
  • 1/2 השקית הנותרת של בצלצלי השאלוט חתוכים גס
  • 8 שיני שום קצוצות גס (אפשר פחות או יותר לפי הטעם)
  • 3 סלקים גדולים טריים שטופים, קלופים וחתוכים לחצאי פרוסות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 כוסות מים רותחים
  • 1 כף בהרט
  • 1 כף כמון
  • 1 כפית מלח לימון
  • מיץ מחצי לימון

 

הוראות הכנה

  1. הכנת המלית:
    במעבד מזון נקצוץ את כל המרכיבים ונפריד לקערות לפי סדר כתיבתם.
    במחבת גדולה ועמוקה (סוטאז׳) נרתיח 1/4 כוס שמן זית איכותי, נוסיף את הבצלצלים ונביא להזהבה.
    נוסיף את השום והפטריות ונביא לרתיחה עד כדי הגרת הנוזלים מהפטריות.
    נוסיף את הפטרוזיליה והנענע, נערבב, נוסיף את אגוזי המלך, נערבב היטב ונביא לרתיחה.
    כעת נוסיף את קציצות הבורגר, נקצוץ אותן בעזרת כפות עץ במחבת, נוסיף את תערובת התבלינים, נערבב היטב ונביא לרתיחה.
    נטעם את המלית ונתקן טעמים לפי טעמנו האישי.
    נוציא את התערובת לקערה לצינון על מנת שנוכל לעבוד איתה בהמשך.
  2. סלק:
    אני ממליץ להשתמש בסלק טרי בלבד ולא כאלה מאריזות ואקום או כאלה שבישלתם לריכוך – בשני המקרים הללו, הסלק מאבד את הפיגמנט האדום עז שלו והתוצאה תהיה: מרק חום ולא אדום
    סלק רך (מוּשי) ומתפרק שמאבד את עצמו בתבשיל.

בסוטאז׳ נרתיח שמן זית, נוסיף את בצלצלי השאלוט, השום ונביא להזהבה.
נוסיף את הסלקים, רסק העגבניות, הבהרט ונערבב בעדינות. נוסיף מים רותחים בהדרגה. נתחיל עם רבע כוס וזאת על מנת שנוכל לפרק את גושי הרסק על להיטמעות קלה ורק אז נוסיף את שאר התבלינים ומיץ הלימון נמשיך להוסיף מים בהדרגה – אין צורך להציף. נביא את התבשיל לרתיחה, נקטין את האש וניגש להכין את הקובות.

דגשים:
״פתיחה״ של הבצק – אפשר לפתוח על משטח עבודה משומן קלות בעזרת מערוך.
במידה ופותחים על כף היד, אני אוהב לפתוח עם מים מהולים בשמן למניעת הידבקות ולשם כך ניצוק מים ושמן זית בקערה איתם נוכל להרטיב את היד.
כף גלידה קפיצית – מאוד נוח לעבוד איתה על מנת לשמור על כמות מלית מדודה לכל קובה. (במידה ואין אפשר לעבוד עם כף רגילה ולנסות לשמור על המידות הן של הבצק והן של המלית).
הקפאת מלית – ישנם כאלה שמעדיפים ליצור כדורי מלית, להקפיא אותם ורק אז להשתמש בהם ובכל לשמור על קציצה עגולה ואחידה. ניסיתי את הטכניקה הזו, אבל אני אוהב את השיטה המסורתית יותר.
מגש משומן – הכינו מראש מגש משומן בו תוכלו להניח את הקובות המוכנות.

מתכונים דומים

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • קנלוני מטוגן במילוי פטריות וגבינות @STAVIS

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • לכל המתכונים