סלט כרוב ופטריות חמות עם פקאן, שומשום וחמוציות - אושרית אברגיל

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1/2 כרוב לבן פרוס דק
  • מיקס פטריות שמפניון ופורטבלו
  • 2 יחידות בצל ירוק קצוץ
  • חופן פקאן מסוכר
  • חופן חמוציות
  • 2 כפות שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה, 2 כפות סילאן
  • 2 כפות שמן שומשום/קנולה/זית

 

לרוטב:

  • מיץ מחצי לימון
  • 3 כפיות סוכר
  • 2 כפות חומץ
  • 1/2 כפית מלח

הוראות הכנה

  1. פורסים את הפטריות לפרוסות דקות מחממים מחבת עם שמן שומשום.
  2. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עד להזהבה. מוסיפים שומשום, רוטב סויה וסילאן ומטגנים כדקה.
  3. מניחים בקערה כרוב לבן ובצל ירוק, מעבירים את הפטריות החמות לקערה ומוסיפים פקאן וחמוציות.
  4. מערבבים את מרכיבי הרוטב, מוזגים על הסלט ומערבבים היטב.

מתכונים דומים

  • קערת גנג האדט תאילנדי עם פטריות, רוטב כהה, צ'ילי ועשבי תיבול, מוגשת לצד אורז

    גנג האדט – תבשיל פטריות תאילנדי עם חריפות מעודנת וטעם עמוק

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שניצל פטריות קראנצי פריך ומוזהב בצלחת – מתכון מושחת של מרינה פטריות

    שניצל פטריות קראנצי ומושחת במיוחד

  • מרק עדשים כתומות חם ומעוטר בעשבי תיבול – מתכון פשוט וטעים

    מרק עדשים כתומות עשיר וטעים

  • מתכון לכרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

    כרובית קריספית, זהובה ומלאת טעמים

  • לכל המתכונים