לחמעג׳ון פטריות טבעוני - סתיו סעדון

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 500 גרם קמח
  • 1 כף שמרים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1.5 – 2 כוסות מים פושרים (בהדרגה)
  • 1.5 כפית מלח
  • מעט שמן זית לזילוף
  • חבילת שווארמה פטריות טבעונית של מרינה
  • טחינה לזילוף מעל

הוראות הכנה

  1. בקערת מיקסר מניחים יחד את השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים.
  2. מערבבים וממתינים 10-15 דקות עד שהשמרים תוססים.
  3.  מוסיפים אל השמרים את יתרת החומרים תוך כדי לישה, את המלח בסוף.
  4. לשים 10 דקות.
  5. . מוציאים את הבצק לשיש ומעבדים אותו מעט בידיים עד לקבלת כדור אחיד וחלק.
  6. משמנים מעט את קערת המיקסר ומכניסים את כדור הבצק חזרה לקערה. מכסים ומתפיחים כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
  7. פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעיגול גדול ולא דק מידי.
  8. מפזרים מעליו את השווארמה בשכבה אחידה.
  9. מזלפים שמן זית בשולי הבצק וגם קצת מעל לשווארמה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, לכ-20 דקות או עד שקצוות הבצק שחומים.
  10. מוציאים מהתנור, מזלפים טחינה מעל, חותכים למשולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים חם.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • משה בתיבה מקבב פטריות טבעוני

    משה בתיבה מקבב פטריות טבעוני

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים