לחמעג׳ון פטריות טבעוני - סתיו סעדון
מצרכים
- 500 גרם קמח
- 1 כף שמרים
- 2 כפות סוכר
- 1/2 כוס שמן זית
- 1.5 – 2 כוסות מים פושרים (בהדרגה)
- 1.5 כפית מלח
- מעט שמן זית לזילוף
- חבילת שווארמה פטריות טבעונית של מרינה
- טחינה לזילוף מעל
הוראות הכנה
- בקערת מיקסר מניחים יחד את השמרים, הסוכר ומחצית מכמות המים.
- מערבבים וממתינים 10-15 דקות עד שהשמרים תוססים.
- מוסיפים אל השמרים את יתרת החומרים תוך כדי לישה, את המלח בסוף.
- לשים 10 דקות.
- . מוציאים את הבצק לשיש ומעבדים אותו מעט בידיים עד לקבלת כדור אחיד וחלק.
- משמנים מעט את קערת המיקסר ומכניסים את כדור הבצק חזרה לקערה. מכסים ומתפיחים כ-שעה או עד להכפלת הנפח.
- פותחים את הבצק בעזרת הידיים לעיגול גדול ולא דק מידי.
- מפזרים מעליו את השווארמה בשכבה אחידה.
- מזלפים שמן זית בשולי הבצק וגם קצת מעל לשווארמה ומכניסים לתנור שחומם מראש על 200 מעלות, לכ-20 דקות או עד שקצוות הבצק שחומים.
- מוציאים מהתנור, מזלפים טחינה מעל, חותכים למשולשים בעזרת גלגלת פיצה ומגישים חם.