טארט בצל ופטריות הפוך - מתכון של מאיה בן דהן מנבחרת @israeli_kitchen

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 40
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 6-7 פטריות שמפיניון ישראליות "מרינה" חתוכות לחצי
  • 6-7 בצלצלי שאלוט ישראלים "מרינה" חתוכים לחצי
  • 70 גרם חמאה
  • 2 כפות עלי טימין ורוזמרין קצוצים
  • שן שום כתושה
  • חצי כפית מלח
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות פרמז'ן מגורדת
  • בצק עלים חתוך לצורת עיגול בגודל המחבת

 

אופן הכנה:

הכנה:

  1. נחמם תנור ל 200 מעלות.
  2. במחבת שמתאימה לאפייה בתנור נמיס חמאה. נוסיף את השום, המלח, עשבי התיבול והחומץ הבלסמי.
  3. נערבב ונרתיח את הרוטב על הגז 5 דקות.
  4. נניח על הרוטב את הבצלים והפטריות החתוכים ונפזר מעל גבינת פרמז'ן מגורדת.
  5. נשאיר על הגז על אש בינונית כ-5 דקות נוספות.
  6. נניח על הבצלים והפטריות עיגול בצק עלים בגודל מתאים ונכניס את המחבת לתנור לכ20-25 דקות.
  7. לאחר שהבצק השחים, נוציא את המחבת מהתנור, נצנן מספר דקות ונהפוך את המאפה על גבי צלחת כך שהבצלים והפטריות למעלה.
  8. לקישוט: עלי מיקרו בזיל של "מרינה".

מתכון @maya.bendahan

בשיתוף @marina_galil

 

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים