כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
2 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1/2 חבילת שערות קדאיף
  •  2 פטריות פורטובלו גדולות של ״מרינה״ (או סלסלה של קטנות)
  • 2 פטריות שמפיניון גדולות של ״מרינה״ (או סלסלה של קטנות)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 80 גרם גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת
  • 1 כף גדושה גבינת שמנת
  • חופן גדול של עלי בזיליקום טריים קצוצים
  • 3 כפות שמן
  • 1 כף דבש

הוראות הכנה

  1. מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
  2. קוצצים את כל הפטריות לחתיכות קטנות ומוסיפים אל הבצל השחום.
  3. מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהפטריות מאבדות מנפחן ומניחים בצד לצינון.
  4. בקערה נפרדת מערבבים יחד את הגבינות והבזיליקום ומצרפים את תערובת הפטריות לאחר שהצטננה.
  5. מפרידים בידיים את שערות הקדאיף, מזלפים מעל את השמן ומערבבים מעט כדי שהן יצופו בשמן.
  6. מניחים שכבה ללא חורים במחבת, מעליה שכבה של המלית ומעליה עוד שכבה של שערות הקדאיף. מעט מהדקים את הצדדים בעזרת הידיים.
  7. מניחים על אש בינונית ובמקביל מערבבים בכוס מים רותחים עם כף דבש ומזלפים עם כך מעט בצידי הקדאיף בכדי לרכך אותו.
  8. בעזרת הכף דוחפים את כל הדפנות בכדי שיתהדקו מהצדדים תוך כדי הטיגון (ראו בסרטון).
  9. מטגנים כ-2 דקות מצד אחד ובעזרת צלחת הופכים לטיגון הצד השני עד שמשחים. אם עוד חסר צבע שחום אפשר להחזיר שוב לצד הראשון.
  10. מגישים חם ישר מהמחבת!

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

  • לחמעג׳ון פטריות טבעוני - סתיו סעדון

  • אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות

    אגרול תאילנדי שאפשר להכין בבית בקלות - נדב גלר

  • לכל המתכונים