כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון
מצרכים
- 1/2 חבילת שערות קדאיף
- 2 פטריות פורטובלו גדולות של ״מרינה״ (או סלסלה של קטנות)
- 2 פטריות שמפיניון גדולות של ״מרינה״ (או סלסלה של קטנות)
- 1 בצל גדול קצוץ
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 80 גרם גבינת מוצרלה/צהובה מגורדת
- 1 כף גדושה גבינת שמנת
- חופן גדול של עלי בזיליקום טריים קצוצים
- 3 כפות שמן
- 1 כף דבש
הוראות הכנה
- מחממים מעט שמן במחבת גדולה ומטגנים את הבצל הקצוץ עד להשחמה.
- קוצצים את כל הפטריות לחתיכות קטנות ומוסיפים אל הבצל השחום.
- מוסיפים את המלח והפלפל ומערבבים על אש בינונית כ-5 דקות, עד שהפטריות מאבדות מנפחן ומניחים בצד לצינון.
- בקערה נפרדת מערבבים יחד את הגבינות והבזיליקום ומצרפים את תערובת הפטריות לאחר שהצטננה.
- מפרידים בידיים את שערות הקדאיף, מזלפים מעל את השמן ומערבבים מעט כדי שהן יצופו בשמן.
- מניחים שכבה ללא חורים במחבת, מעליה שכבה של המלית ומעליה עוד שכבה של שערות הקדאיף. מעט מהדקים את הצדדים בעזרת הידיים.
- מניחים על אש בינונית ובמקביל מערבבים בכוס מים רותחים עם כף דבש ומזלפים עם כך מעט בצידי הקדאיף בכדי לרכך אותו.
- בעזרת הכף דוחפים את כל הדפנות בכדי שיתהדקו מהצדדים תוך כדי הטיגון (ראו בסרטון).
- מטגנים כ-2 דקות מצד אחד ובעזרת צלחת הופכים לטיגון הצד השני עד שמשחים. אם עוד חסר צבע שחום אפשר להחזיר שוב לצד הראשון.
- מגישים חם ישר מהמחבת!