סלט בריאות

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • שקית של 500 גרם חסה אלונים שטופה ומסולסלת– מרינה
  • 5-6 פטריות שמפיניון קצוצות
  • חופן נבטי חמניה
  • 250 גרם גבינת פטה – חתוכה לקוביות
  • 1 בצל סגול פרוס עבה
  • 15 עגבניות שרי חתוכות לחצאים
  • חופן עלי בייבי תרד
  • 2 מלפפונים חתוכים לעיגולים
  • 20 יח ענבים ירוקים- חתוכים לרבעים
  • חופן עלי רוקט שטופים שלמים
  • חצי חופן גרעיני חמניה קלויים
  • 2 כפות שומשום קלוי
  • גרידת קליפת לימון -כפית מלאה
  • זיתים שחורים

 

לרוטב

  • כפית רוטב בלסמי איכותי
  • כפית חרדל
  • רבע כוס שמן זית
  • קורט מלח גס
  • כפית דבש

הוראות הכנה

  1. קורעים ידנית את עלי החסה לתוך כלי עמוק לחתיכות ברוחב בינוני של כ- 2 ס"מ.
  2. מצרפים את כל הירקות פנימה ומערבבים היטב.

 

הכנת הרוטב

  1. מערבבים היטב בקערה קטנה את כל מרכיבי הרוטב עד להשגת מרקם אחיד.

 

לפני ההגשה

  1. יש לקלות על מחבת חמה ללא שמן את גרעיני החמניה ל- 2 דקות, ובנפרד לקלות את גרעיני השומשום.
  2. יוצקים על הירקות את הרוטב ומערבבים היטב. בעת ההגשה לפזר את גרעיני החמניה הקלויים והשומשום בתוספת זיתי קלמנטה שחורים.

מתכונים דומים

  • כדורי פירה ממולאים בשר ופטריות מושלמים

  • חומוס אבוקדו - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • טאקו מכסיקאני - שף נועם כרמון The vegan mexican chef

  • ספרינג רולס ירקות - מעטפות דפי אורז - חגית גורן, בלה רודניק

  • קישואים ממולאים בגבינת עיזים ופטריות - חגית גורן, בלה רודניק

  • לכל המתכונים