חלה לשבת עם פטריות - מיא בן דהן מנבחרת דף האינסטגרם Israeli kitchen

חלה עפ פטריות
time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - קל
8 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • 500 גרם קמח
  • כף שמרים יבשים
  • חצי כף מלח
  • רבע כוס שמן
  • רבע כוס סוכר
  • כוס ורבע מים

 

למילוי:

  • בצל חתוך לרצועות
  • 5-6 פטריות שמפיניון ״מרינה״ חתוכות
  • כף סילאן
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה

  1. יש ללוש את כל החומרים 10 דקות.
  2. להתפיח את הבצק עד הכפלת הנפח כשעה.
    בזמן שהבצק בתפיחה לטגן את רצועות הבצל במעט שמן, להוסיף את הפטריות החתוכות. להוסיף סילאן, מלח ופלפל ולטגן עוד מספר דקות.
  3. לאחר שהבצק תפח, לחלק אותו ל 12 כדורים של 75 גרם. כל כדור לפתוח לרצועה ולקלוע 2 חלות (6 רצועות לכל חלה).
  4. בעזרת מערוך ליצור שקע במרכז החלה ולמלא בתוכו את מילוי הבצל והפטריות.
    להתפיח את החלות כ 40-45 דקות.
  5. בינתיים לחמם תנור ל 190 מעלות. לאחר שהחלות תפחו לאפות כ 20-25 דקות עד השחמה.
  6. מיד לאחר האפיה למרוח מעט שמן זית על החלות.
    לקישוט: עלי מיקרו בזיל ״מרינה״.

מתכונים דומים

  • פשטידה עם רוטב רויאל פטריות שמפיניון וגבינת עיזים

  • אמפנדס פטריות מתכון צ'יליאני - יעל קצב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בורקס יווני עם תפו"א ופטריות - עדן פחימה מנבחרת ישראלי קיטשן

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים