קנלוני במילוי גבינות ופטריות ברוטב שמנת ופרמזן

time-cook
הכנה - 60 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 חבילת פסטה קנלוני
  • סלסלת פטריות שמפיון
  • סלסלת פטריות בייבי פורטבלה
  • 250 גרם גבינת ריקוטה
  • 250 גרם גבינה בולגרית או גבינת פטה
  • 1 גביע קוטג' או שמנת חמוצה או גבינה לבנה
  • 200 גרם גבינה צהובה מגורדת (עמק, גלבוע, מוצרלה)
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגורדת דק
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס קמח
  • מלח ופלפל

 

מצרכים לרוטב:

  • מיכל וחצי (375 מ"ל) שמנת מתוקה 38% או שמנת לבישול 15%
  • 80 גרם גבינה צהובה מגורדת דק
  • מלח ופלפל שחור

הוראות הכנה

  1. מחממים תנור ל-190 מעלות.
  2. חותכים את הפטריות לקוביות ומטגנים אותן במחבת עם שמן זית עד שהן מתרככות. בערך 10 דקות. מתבלים במלח ופלפל ונפטרים מהנוזלים שנוצרו במחבת.
  3. מערבבים בקערה את שאר המצרכים (הגבינות, הביצים, הקמח והתבלינים) ומוסיפים את הפטריות.
  4. מעבירים את התערובת לשק זילוף וממלאים את הקנלוני.
  5. מניחים את הקנלוני הממולאים בתבנית שמתאימה לתנור ומזלפים מעל שמנת מתוקה.
  6. מפזרים גבינה צהובה ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  7. אופים בתנור שחומן מראש למשך 30-40 דקות או עד שהקנלוני זהובים.

 

הערות חשובות:
– ניתן להוסיף לתערובת הגבינות 10 עגבניות מיובשות קצוצות דק או חופן עלי תרד קצוצים (אי צורך בבישול מוקדם).
– במקום רוטב שמנת ניתן לכסות את הקנלוני ברוטב עגבניות מוכן.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים