תבשיל אורז ופטריות

time-cook
הכנה - 40 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
3 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כפות שמן קנולה או זית
  • 2 בצלים לבנים או 10 בצלי שאלוט
  • 4 שיני שום קלופות
  • 2 סלסלות פטריות שמפניון או בייבי פורטבלה או שילוב של שניהם
  • כוס אורז בסמטי
  • 1 ו-3/4 כוסות מים רותחים
  • מלח ופלפל
  • כף אבקת מרק פטריות
  • 1/2 כפית פפריקה
  • 1/2 כפית כורכום

 

להגשה:

  • צרור עלי פטרוזיליה קצוצים או עירית

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לקוביות ואת הפטריות לפרוסות או רבעים.
  2. בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל בשמן עד שהוא מזהיב ומתקרמל.
  3. מוסיפים את השום והפטריות ומטגנים במשך 5 דקות עד שהפטריות מתרככות ומגירות נוזלים.
  4. מתבלים במלח, פלפל, א. מרק פטריות, פפריקה וכורכום ומערבבים.
  5. מוסיפים את האורז ומערבבים במשך דקה.
  6. מוסיפים מים רותחים, מערבבים וסוגרים את הסיר. מבשלים על אש הכי נמוכה במשך 20 דקות וסוגרים את האש. פותחים רק לאחר 5 דקות.
  7. מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה ומגישים.

 

הערות חשובות:
– ניתן להגיש עם צנוברים קלויים.
– רוצים להפוך את האורז למנה עיקרית? אחרי טיגון הבצל מוסיפים 500 גרם נתחי פרגיות או חזה עוף חתוכים לרצועות.

מתכונים דומים

  • פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט

  • עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

  • בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

  • סיגר פטריות וערמונים STAVIS@

  • קובה פטריות ובצל מטוגן כשר לפסח STAVIS@

  • לכל המתכונים