ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  •  4 פרוסות לחם (עדיף מחמצת)
  • סלסלת פטריות שמפיניון של ״מרינה״
  • סלסלת פטריות פורטובולו של ״מרינה״
  • סלסלת פטריות שי-מג׳י של ״מרינה״
  • 1 בצל גדול חתוך לרצועות
  • עלים מ-2 ענפי טימין
  • 1 שקית ערמונים בוואקום
  • 1 כפית מלח שטוחה
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט
  • טחינה
  • לעיטור – פרוסות צ׳ילי חריף

הוראות הכנה

  1. את פרוסות הלחם מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומברישים בשמן זית משני הצדדים. מכניסים לתנור על 130 מעלות ל20-30 דקות, עד שהן מתקשות אך לא משחימות מידי. פשוט לבדוק מידי פעם מתי הן כבר קשות מספיק
  2. במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
  3. קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
  4. מוסיפים את עלי הטימין, הערמונים והתבלינים ומערבבים כ-5 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.
  5. מזלפים טחינה על הברוסקטות ומעליה מסדרים ערימה נאה מתערובת הפטריות.
  6. מפזרים מעט טבעות צ׳ילי חריף (לא חובה כמובן).
  7. מגישים ישר, לפני שהברוסקטות יתרככו מהנוזלים.

מתכונים דומים

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות ממולאות בתערובת גבינה

  • סלט קיסר ראפ

  • כנאפה פטריות וגבינות - סתיו סעדון

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • לכל המתכונים