ברוסקטת פטריות וערמונים - סתיו סעדון
מצרכים
- 4 פרוסות לחם (עדיף מחמצת)
- סלסלת פטריות שמפיניון של ״מרינה״
- סלסלת פטריות פורטובולו של ״מרינה״
- סלסלת פטריות שי-מג׳י של ״מרינה״
- 1 בצל גדול חתוך לרצועות
- עלים מ-2 ענפי טימין
- 1 שקית ערמונים בוואקום
- 1 כפית מלח שטוחה
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1/4 כפית אגוז מוסקט
- טחינה
- לעיטור – פרוסות צ׳ילי חריף
הוראות הכנה
- את פרוסות הלחם מניחים בתבנית עם נייר אפיה ומברישים בשמן זית משני הצדדים. מכניסים לתנור על 130 מעלות ל20-30 דקות, עד שהן מתקשות אך לא משחימות מידי. פשוט לבדוק מידי פעם מתי הן כבר קשות מספיק
- במחבת רחבה מטגנים את רצועות הבצל עד להזהבה.
- קוצצים את כל הפטריות ומוסיפים לבצל המטוגן.
- מוסיפים את עלי הטימין, הערמונים והתבלינים ומערבבים כ-5 דקות עד שהפטריות מצטמצמות.
- מזלפים טחינה על הברוסקטות ומעליה מסדרים ערימה נאה מתערובת הפטריות.
- מפזרים מעט טבעות צ׳ילי חריף (לא חובה כמובן).
- מגישים ישר, לפני שהברוסקטות יתרככו מהנוזלים.