שווארמה פטריות

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים:

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 כפיות תבלין שווארמה או ערבוב של כמון, פפריקה מתוקה ומעושנת, בהרט, הל וכורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית

 

להגשה:

  • טחינה מוכנה
  • פיתות
  • עמבה
  • חמוצים
  • עגבניות

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
  2. במחבת רחבה מחממים היטב את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות. מתבלים בתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהפטריות משחימות וזהובות.
  4. מעבירים לפיתה עם טחינה, עמבה (אופציונאלי) וחמוצים ומגישים.

מתכונים דומים

  • פטריות ממולאות בשר

    פטריות ממולאות בשר - מתכוון של מיטל יוסופוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לביבות שמנת פטריות

    לביבות שמנת פטריות - מתכון של נופר בנפשי מנבחרת ישראלי קיטשן.

  • לחם-רוגלך שום נתלש

    לחם-רוגלך שום נתלש - מתכון של עדן תורג׳מן מנבחרת @israeli_kitchen

  • בורקס שכבות עם פטריות וגבינת עזים - עדן תורג’מן מנבחרת israeli_kitchen

  • פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

  • לכל המתכונים