שווארמה פטריות

time-cook
הכנה - 10 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

מצרכים:

  • 2 סלסלות פטריות שמפניון
  • 1 סלסלה פטריות בייבי פורטבלה
  • 2 בצלים או 10 בצלי שאלוט
  • 2 כפיות תבלין שווארמה או ערבוב של כמון, פפריקה מתוקה ומעושנת, בהרט, הל וכורכום
  • מלח ופלפל שחור
  • 4 כפות שמן זית

 

להגשה:

  • טחינה מוכנה
  • פיתות
  • עמבה
  • חמוצים
  • עגבניות

הוראות הכנה

  1. חותכים את הבצל לרצועות דקות ואת הפטריות לפרוסות.
  2. במחבת רחבה מחממים היטב את השמן ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
  3. מוסיפים את הפטריות ומטגנים עוד 3 דקות. מתבלים בתבלינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב עד שהפטריות משחימות וזהובות.
  4. מעבירים לפיתה עם טחינה, עמבה (אופציונאלי) וחמוצים ומגישים.

מתכונים דומים

  • קציצות עוף ופטריות בציפוי פריך

  • קוביות בטטה מוקפצות עם פטריות ברוטב צ'ילי ודבש

  • טארט טאטן פטריות ובטטה - הדס ומעין לפידות

  • פולנטה עם תבשיל פטריות

  • סלסלות פילו במילוי פטריות - בלה רודניק וחגית גורן

  • לכל המתכונים