פטריות מוחמצות

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 סלסלת פטריות שימאג'י לבנות
  • 1 סלסלת פטריות שימאג'י חומות
  • 1 כוס חומץ תפוחים
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 שיני שום קלופות
  • 2 עלי דפנה
  • 3 גרגירי פלפל שחור שלמים
  • 1 ענף טימין
  • 2 כפות סילאן
  • כף מלח
  • כוס מים
  • 1/2 כוס שמן זית

הוראות הכנה

  1. בסיר בינוני מבשלים את כל המצרכים פרט לפטריות עד שהרוטב מגיע לרתיחה. ממשיכים לבשל עוד 10 דקות לאחר הרתיחה.
  2. מניחים את הפטריות בצנצנת מעוקרת ומסננים מעל את התחמיץ בעזרת מסננת.
  3. משאירים את הצנצנת פתוחה ומאפשרים לתחמיץ להתקרר לטמפרטורת החדר. סוגרים ומעבירים למקרר.

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • חומוס עם פטריות מוקפצות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים