מאפה שמש ממולא פטריות וירוקים - נטליה פטרוב The veganati

time-cook
הכנה - 15 דק'
כולל 50 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

מילוי:

  • 2 שיני שום קלוף – של מרינה פטריות
  • חבילה של פטריות פורטובלו – של מרינה פטריות – ניתן להחליף בשמפיניון
  • חצי חבילה פטריות שמפיניון – של מרינה פטריות
  • כוס פטרוזיליה קצוצה – של מרינה פטריות
  • מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם

 

למאפה:

  • חבילה של בצק עלים לבחירתכם
  • מעט חלב סויה לא ממותק להברשת המאפה
  • שומשום, קצח וטימין טרי לקישוט

הוראות הכנה

  1. מדליקים תנור לטמפרטורה של 200 מעלות
  2. כותשים את השום (הכי נח בעולם שהוא כבר קלוף!) , קוצצים את הפטריות והפטרוזיליה
  3. מטגנים עם מעט שמן שמן את הפטריות והשום עד לריכוך
  4. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה ואת התבלינים ומבשלים עוד כשתי דקות עד לריכוך הפטרוזיליה
  5. מורידים מהאש ומניחים בצד
  6. מחלקים את בצק העלים לשניים ומרדדים היטב (כן גם אם כתוב ״מרודד״)
  7. יוצרים שני עיגולים שווים גדולים בעזרת צלחת ומורידים את עודפים הבצק
  8. מניחים את אחד מעיגולי הבצק על מגש תנור מרופד נייר אפיה
  9. מניחים במרכז את מילוי הפטריות
  10. מניחים את עיגול הבצק השני מעל ומהדקים היטב
  11. חותכים בעזרת סכין פסים בהיקף – כדאי לראות את הסרטון
  12. מסובבים את הפסים סביב עצמם ליצירת צורה של מאפה שמש כמו בתמונות
  13. מורחים מעט חלב סויה לא ממותק מעל
  14. מקשטים בשומשום וקצח
  15. מכניסים לתנור לאפיה של 30-35 דקות עד להשחמה
  16. מוציאים כשמוכן ומקשטים בטימין טרי

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • גאלט גבינות ופטריות - ‎⁨שנהב בנימין

  • בקלאווה פטריות- מתכון של שף אבי פטל וקאי מיליכוב מנבחרת ישראלי קיטשן

  • בייגלה במילוי פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לכל המתכונים