ראמן עמוס פטריות ועוף @meatcurator

time-cook
הכנה - 45 דק'
כולל 3 שעות
difficulty
רמת קושי - בינוני
10 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת פטריות שמפיניון
  • חבילת פטריות אקזוטיות שימג׳י
  • חבילת פטריות בייבי פורטובלו
  • 1 ק״ג כנפי עוף
  • 8 שיני שום
  • 1 בצל
  • 2 כפות פלפל שחור (אחת לכנפיים, אחת למרק)
  • כף צ׳ילי גרוס (לביצים)
  • 30 ג״ר סוכר (לביצים)
  • 50 מ״ל רוטב דגים
  • 300 מ״ל סויה (150 למרק, 150 לביצים)
  • 200 מ״ל סאקה לבישול
  • 150 מ״ל רוטב מירין
  • 1 חבילת אצות קומבו (אם אין עדיין יוצא טעים)
  • 5 דפי אצת נורי
  • 10 ביצים
  • 10 חבילות אטריות ראמן/אודון
  • שומשום שחור

הוראות הכנה

  1. שמים את הכנפיים על תבנית מפזרים פלפל שחור.
  2. מכניסים לתנור על מקסימום, ל-40 דקות.
  3. שמים בסיר גדול שמן זית ונחמם לחום גבוה.
  4. מוסיפים את כל הפטריות והשום ונערבב כמה דקות.
  5. מוסיפים את המלח, פלפל, צ׳ילי, פלפל אנגלי, ועלי דפנה.
  6. מוסיפים את הבצל, הסאקה, מירין, סויה, ורוטב דגים.
  7. מוסיפים את אצת הקומבו, ואת הכנפיים, והמון מים.
  8. מבשלים את המרק על אש חזקה לפחות שלוש שעות.
  9. בינתיים מכינים את ביצי הראמן, מרתיחים אותם 7 דקות ואז זורקים אותם לתוך אמבט קרח ומקלפים אותם. שמים בשקית יחד עם שארית הסויה הצ׳ילי והסוכר, ומניחים בצד (אפשר גם להכין יום מראש במקרר).
  10. כשהמרק מוכן, מוציאים את כל התכולה, מפרקים את הבשר מהכנפיים, ומסננים את המרק.
  11. מרתיחים את אטריות הראמן שלנו, ואז נוסיף את הפטריות, עוף מפורק, ביצה חצויה, אצת נורי, ושומשום שחור.
  12. שיהיה בתאבון!

מתכונים דומים

  • מחבת פטריות וירוקים - ‎⁨שנהב בנימין

  • לזניית פטריות חגיגית

  • פטריות ממולאות עם כרישה וערמונים מקורמלים - ‎⁨שנהב בנימין

  • אורז ומוקפץ פטריות - עטרה ז׳ורנו

  • צ׳יפס גבינה ופטריות שמפיניון פריכות ומעולות

  • לכל המתכונים