זני פטריות מאכל- כל המידע

קולינריה

פטריות הן לא רק תוספת טעימה למנה – הן עולם ומלואו של טעמים, ערכים תזונתיים, ומגוון עצום של זנים שמתאימים לכל מטבח. אצלנו במרינה פטריות, אנחנו גאים להוביל את תחום הגידול והשיווק של פטריות טריות בישראל, ולחלוק מהידע הרחב שלנו עם הקהל שמעריך טעם איכותי ובריאות טבעית. במאמר זה נסקור לעומק את זני פטריות המאכל המרכזיים, נבין מה ההבדלים ביניהם, ונכיר את המגוון הרחב של סוגי פטריות לאכילה הקיימים בישראל.

למה דווקא פטריות?

פטריות הן מזון ייחודי – הן אינן ירקות, אך משולבות באינספור מנות מהמטבח הישראלי והעולמי. הן דלות בקלוריות, עשירות בחלבון, ויטמינים מקבוצת B, מינרלים חשובים כמו סלניום ואשלגן, ובעלות סיבים תזונתיים שתורמים לתחושת שובע ולעיכול בריא.

זני פטריות מאכל – הכירו את המרכזיות

אצלנו במרינה פטריות אנו מגדלים ומפיצים מגוון רחב של זני פטריות מאכל, שמתאימים לכל שימוש קולינרי:

1. פטריית שמפיניון (Champignon)

הזן הנפוץ ביותר בישראל ובעולם. בעלת טעם עדין ומרקם נעים, מתאימה לאכילה טרייה בסלטים, בישול, טיגון ואפייה. קיימת בגרסה לבנה ובגרסת ה"קרימיני" (חומה) – מעט עמוקה יותר בטעם.

2. פטריית פורטובלו

זן מפותח של הקרימיני, גדולה ובשרנית, אידיאלית לגריל, מילוי או כמנה עיקרית צמחונית. טעמה האגוזי ומרקמה הספוגי הופכים אותה לפייבוריטית במטבחי שף.

3. פטריית שיטאקי (Shiitake)

מקורה במזרח אסיה, אך בשנים האחרונות הפכה פופולרית גם בישראל. טעמה עמוק ומעט מעושן, והיא נפלאה למרקים, רטבים ואטריות מוקפצות. היא נחשבת גם לפטרייה עם יתרונות בריאותיים ייחודיים.

4. פטריית הירוקית (Pleurotus)

מוכרת גם כ"פטריית צדף". היא בעלת טעם מעודן ומרקם אלסטי ונפלא. נחשבת לאחת הפטריות הבריאות ביותר בזכות נוגדי החמצון שבה. מתאימה לטיגון, אפייה ואפילו לייבוש.

5. פטריית אינוֹקי (Enoki)

זן יפני דק וארוך, עם טעם עדין במיוחד. נפלאה במרקים קלים, סלטים אסייתיים או מוקפצים.סוגי פטריות לאכילה – מה חשוב לדעת?

כיום בישראל זמינים לצרכנים יותר ויותר סוגי פטריות לאכילהטריות ומקומיות, בזכות התפתחות תחום הגידול החקלאי המקומי. לא כל פטרייה מתאימה לכל שימוש, ולכן חשוב להכיר את ההבדלים:
– 
פטריות עדינות כמו אינוֹקי ושמפיניון טרי מתאימות לסלטים.
– 
פטריות שדורשות בישול כמו שיטאקי – עדיף לשלב בתבשילים או לאדות.
– 
פורטובלו וירוקית מעולות לגריל או מוקפץ.
– 
תמיד חשוב לרכוש פטריות ממקור אמין, ולא לקטוף מהטבע ללא ידע מקצועי.

סוגי פטריות בישראל – גידול והתחדשות מקומית

סוגי פטריות בישראל הולכים ומתרחבים משנה לשנה. עם שיפור תנאי הגידול וההכרה ביתרונות התזונתיים, החקלאות הישראלית מייצרת כיום מגוון רחב של פטריות איכות – בהן זנים אקזוטיים שהיו בעבר מיובאים בלבד. בחוות מרינה פטריות אנו משקיעים בכל שלב בתהליך – מבחירת המצעים, בקרת טמפרטורה ולחות, ועד השיווק הסופי – כדי לוודא שכל פטרייה שמגיעה אליכם היא טרייה, בריאה ובעלת טעם מדויק.

שימושים קולינריים – כך תשלבו פטריות במטבח הביתי

אפשר לשלב פטריות כמעט בכל ארוחה:
– 
בארוחת בוקר כחביתה עם ירקות מוקפצים
– 
בארוחת צהריים כפסטה ברוטב פטריות
– 
בארוחת ערב כפוקצ'ה עם פורטובלו על הגריל
– 
כנשנוש בריא עם מטבל יוגורט ושום
השילובים אינסופיים – בין אם אתם טבעונים, אוכלי כל או מחפשים גיוון.

סיכום

תחום הפטריות נמצא בצמיחה מתמדת, תרתי משמע. בזכות ההכרה הגוברת בערכים הבריאותיים, הטעם הייחודי והמגוון הקולינרי העצום – פטריות הופכות לחלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי. אנחנו במרינה פטריות נמשיך להוביל את התחום, לחקור, לחדש ולהציע לכם את המובחרים ביותר מבין סוגי פטריות לאכילהולהמשיך לטפח את המגוון של סוגי פטריות בישראל.

רוצים להעשיר את המטבח שלכם בפטריות טריות ובריאות? בקרו באתר שלנו, גלו מתכונים והזמינו ישירות מהחקלאי – טרי, טעים ומקומי.

אנחנו מכבדים את פרטיותך

באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

מדיניות פרטיות