עראיס בשר, מנגולד ופטריות – מתכון של מאמא מור מנבחרת @israeli_kitchen

עראייס בשר, מנגולד ופטריות - מתכון של מאמא מור מנבחרת @israeli_kitchen
time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת פטריות טריות של מרינה (שמפּניון / פורטובלו)
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 שן שום כתושה
  • חופן עלי בייבי מנגולד של טעם הטבע
  • 250 גרם בשר טחון
  • חופן צנוברים קלויים
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון
  • פיתות טריות (רצוי דקות)
  • טחינה / סלט ירקות של טעם הטבע – להגשה

הוראות הכנה

  1. מטגנים בייבי מנגולד עם שום
  2. טוחנים פטריות עם בצל במעבד מזון
  3. מערבבים בשר טחון עם תערובת של מנגולד ופטריות, מתבלים ומוסיפים צנוברים קלויים
  4. ממלאים את הפיתות: פותחים את הפיתות בזהירות וממלאים כל אחת בתערובת החמה
  5. צולים את העראיס: מברישים את הפיתות משני הצדדים במעט שמן זית וצולים על מחבת פסים, טוסטר או בתנור – עד שהן זהובות ופריכות מבחוץ

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים