פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 חבילות שמפניון ופורטבלו
  • 3 שיני שום כתוש
  • חצי פלפל חריף אדום קצוץ דק
  • 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר כתוש
  • 2 כפות שמן שומשום

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צדפות (אפשר לשים טריאקי לשומרי כשרות)
  • כף גדושה סוכר חום
  • 2 כפות חומץ אורז

הוראות הכנה

  1. חותכים את הפטריות לחתיכות יחסית עבות. במחבת מרתיחים מעט מים ומכניסים את הפטריות ל2-3 דקות בישול.
  2. מסננים מהמים ומחזירים למחבת נקייה עם שמן שמן שומשום. מטגנים 2-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים ומוסיפים את הג’ינג’ר, השום והפלפל חריף.
  3. מטגנים עוד 2-3 דקות ושופכים פנימה את כל המצרכים של הרוטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך ומורידים מהאש.
  4. מגישים לצד אורז לבן, מפזרים מעל שומשום שחור וכוסברה ומגישים!

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים