פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 חבילות שמפניון ופורטבלו
  • 3 שיני שום כתוש
  • חצי פלפל חריף אדום קצוץ דק
  • 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר כתוש
  • 2 כפות שמן שומשום

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צדפות (אפשר לשים טריאקי לשומרי כשרות)
  • כף גדושה סוכר חום
  • 2 כפות חומץ אורז

הוראות הכנה

  1. חותכים את הפטריות לחתיכות יחסית עבות. במחבת מרתיחים מעט מים ומכניסים את הפטריות ל2-3 דקות בישול.
  2. מסננים מהמים ומחזירים למחבת נקייה עם שמן שמן שומשום. מטגנים 2-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים ומוסיפים את הג’ינג’ר, השום והפלפל חריף.
  3. מטגנים עוד 2-3 דקות ושופכים פנימה את כל המצרכים של הרוטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך ומורידים מהאש.
  4. מגישים לצד אורז לבן, מפזרים מעל שומשום שחור וכוסברה ומגישים!

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות