פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז
מצרכים
- 2 חבילות שמפניון ופורטבלו
- 3 שיני שום כתוש
- חצי פלפל חריף אדום קצוץ דק
- 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר כתוש
- 2 כפות שמן שומשום
לרוטב:
- 5 כפות רוטב סויה
- 2 כפות רוטב צדפות (אפשר לשים טריאקי לשומרי כשרות)
- כף גדושה סוכר חום
- 2 כפות חומץ אורז
הוראות הכנה
- חותכים את הפטריות לחתיכות יחסית עבות. במחבת מרתיחים מעט מים ומכניסים את הפטריות ל2-3 דקות בישול.
- מסננים מהמים ומחזירים למחבת נקייה עם שמן שמן שומשום. מטגנים 2-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים ומוסיפים את הג’ינג’ר, השום והפלפל חריף.
- מטגנים עוד 2-3 דקות ושופכים פנימה את כל המצרכים של הרוטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך ומורידים מהאש.
- מגישים לצד אורז לבן, מפזרים מעל שומשום שחור וכוסברה ומגישים!