פטריות מוקפצות בסגנון אסייתי עם אורז

time-cook
הכנה - 20 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
4 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 חבילות שמפניון ופורטבלו
  • 3 שיני שום כתוש
  • חצי פלפל חריף אדום קצוץ דק
  • 2 ס”מ שורש ג’ינג’ר כתוש
  • 2 כפות שמן שומשום

לרוטב:

  • 5 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות רוטב צדפות (אפשר לשים טריאקי לשומרי כשרות)
  • כף גדושה סוכר חום
  • 2 כפות חומץ אורז

הוראות הכנה

  1. חותכים את הפטריות לחתיכות יחסית עבות. במחבת מרתיחים מעט מים ומכניסים את הפטריות ל2-3 דקות בישול.
  2. מסננים מהמים ומחזירים למחבת נקייה עם שמן שמן שומשום. מטגנים 2-3 דקות עד שהפטריות מתחילות להשחים ומוסיפים את הג’ינג’ר, השום והפלפל חריף.
  3. מטגנים עוד 2-3 דקות ושופכים פנימה את כל המצרכים של הרוטב. מבשלים עוד 2-3 דקות עד שהרוטב מסמיך ומורידים מהאש.
  4. מגישים לצד אורז לבן, מפזרים מעל שומשום שחור וכוסברה ומגישים!

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • מתכון לפסטה לבנה

    מתכון לפסטה לבנה

  • לכל המתכונים