עוף סיני עם פטריות ובקצ'וי - יקיר שוקרון מנבחרת של ישראלי קיטשן
מצרכים
- 500 גר' חזה עוף
- פטריות של מרינה: 1 חבילה – פטריות שמפיניון, 1 חבילה – מלך היער, 1 חבילה -פורטבלו, 1 חבילה – שימג'י
- 2 באקצ'וי
- כף שמן שומשום
- 4 שיני שום
- חתיכת ג'ינג'ר
- 1 פלפל אדום חריף
- כפית דבש
- 4 כפות סויה
- חופן בצל ירוק
- מלח
הוראות הכנה
- את רצועות חזה העוף מכניסים קודם כל למרינדה של דבש סויה וקצת שום, ונותנים לזה קצת לשבת.
- בנתיים חותכים את כל הפטריות, הבצל , הג'ינג'ר, הפלפל האדום והשום.
- שלב ראשון – מתחילים באידוי עלי הבאקצ'וי! מכניסים אותם למחבת חמה עם מעט מים בכדי שהם יתרככו מעט, ולאחר מכן מעבירים למים קרים.
- השלב הבא זה העוף – שופכים כף שמן שומשום למחבת ווק לוהטת ומקפיצים את העוף עד לחריכה מושלמת.
- בשלב הבא מוציאים את העוף, ומוסיפים למחבת עוד טיפה שמן, ואת שאר המרכיבים בסדר הזה: שום, ג'ינג'ר, פלפל אדום ולאחר מכן את הפטריות!
- מוסיפים מעט סויה ומקפיצים עד שהפטריות מעט מתרככות!
- השלב הבא והאחרון – מוסיפים בהדרגה את העוף והבאקצ'וי להקפצה נוספת,
מוסיפים את הבצל הירוק ובתיאבון !😎