קובה בורגול עיראקית מטוגנת במילוי בשר ופטריות מרינה - יהודית בטיטו מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

לעיסה:

  • 500 גר' גרישה (בורגול דק) מושרה ב-1.5 ליטר מים
  • 3/4 כוס סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • חצי כפית כורכום
  • מעט פפריקה

 

למלית:

  • 500 גר' בשר טחון
  • 2 סלסילות פטריות מרינה קצוצות דק
  • בצל קצוץ
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • מלח פלפל

 

  • בקבוק שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מתחילים בלהשרות את הגרישה בליטר וחצי מים ל-40 דקות.
  2. בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
  3. מכינים את עיסת הקובה: מסננים את הגרישה מהמים בעזרת מסננת דקה.
  4. מוסיפים לגרישה סולת, קמח, שמן, תבלינים ומערבבים היטב. מכסים היטב בניילון נצמד ומחכים 45 דקות.
  5. לאחר המתנה מכינים את הקובות: מגלגלים, יוצרים בור וממלאים אותו בכף ממלית הבשר, סוגרים ומגלגלים בעדינות לצורת הקובה – תעבדו עם ידיים רטובות זה ימנע מהקובה להיקרע. (שימו קערת מים לידכם)
  6. מניחים את כל הקובות המוכנות על מגש ומחממים שמן. כשהשמן רותח מטגנים את הקובות ומעבירים למסננת.
  7. מגישים לצד טחינה, חריף וסלט קצוץ.

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים