קובה בורגול עיראקית מטוגנת במילוי בשר ופטריות מרינה - יהודית בטיטו מנבחרת ישראלי קיטשן
מצרכים
לעיסה:
- 500 גר' גרישה (בורגול דק) מושרה ב-1.5 ליטר מים
- 3/4 כוס סולת
- 3/4 כוס קמח
- כפית מלח
- 1/3 כוס שמן
- חצי כפית כורכום
- מעט פפריקה
למלית:
- 500 גר' בשר טחון
- 2 סלסילות פטריות מרינה קצוצות דק
- בצל קצוץ
- כפית פפריקה
- חצי כפית כורכום
- מלח פלפל
- בקבוק שמן לטיגון
הוראות הכנה
- מתחילים בלהשרות את הגרישה בליטר וחצי מים ל-40 דקות.
- בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
- מכינים את עיסת הקובה: מסננים את הגרישה מהמים בעזרת מסננת דקה.
- מוסיפים לגרישה סולת, קמח, שמן, תבלינים ומערבבים היטב. מכסים היטב בניילון נצמד ומחכים 45 דקות.
- לאחר המתנה מכינים את הקובות: מגלגלים, יוצרים בור וממלאים אותו בכף ממלית הבשר, סוגרים ומגלגלים בעדינות לצורת הקובה – תעבדו עם ידיים רטובות זה ימנע מהקובה להיקרע. (שימו קערת מים לידכם)
- מניחים את כל הקובות המוכנות על מגש ומחממים שמן. כשהשמן רותח מטגנים את הקובות ומעבירים למסננת.
- מגישים לצד טחינה, חריף וסלט קצוץ.