קובה בורגול עיראקית מטוגנת במילוי בשר ופטריות מרינה - יהודית בטיטו מנבחרת ישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

לעיסה:

  • 500 גר' גרישה (בורגול דק) מושרה ב-1.5 ליטר מים
  • 3/4 כוס סולת
  • 3/4 כוס קמח
  • כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • חצי כפית כורכום
  • מעט פפריקה

 

למלית:

  • 500 גר' בשר טחון
  • 2 סלסילות פטריות מרינה קצוצות דק
  • בצל קצוץ
  • כפית פפריקה
  • חצי כפית כורכום
  • מלח פלפל

 

  • בקבוק שמן לטיגון

הוראות הכנה

  1. מתחילים בלהשרות את הגרישה בליטר וחצי מים ל-40 דקות.
  2. בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
  3. מכינים את עיסת הקובה: מסננים את הגרישה מהמים בעזרת מסננת דקה.
  4. מוסיפים לגרישה סולת, קמח, שמן, תבלינים ומערבבים היטב. מכסים היטב בניילון נצמד ומחכים 45 דקות.
  5. לאחר המתנה מכינים את הקובות: מגלגלים, יוצרים בור וממלאים אותו בכף ממלית הבשר, סוגרים ומגלגלים בעדינות לצורת הקובה – תעבדו עם ידיים רטובות זה ימנע מהקובה להיקרע. (שימו קערת מים לידכם)
  6. מניחים את כל הקובות המוכנות על מגש ומחממים שמן. כשהשמן רותח מטגנים את הקובות ומעבירים למסננת.
  7. מגישים לצד טחינה, חריף וסלט קצוץ.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות