שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

מצרכים
- שוק טלה
- 2 בצלים
- ראש שום מפורק
- רבע כוס טריאקי
- כפית טימין יבש / טרי
- חצי כפית פפריקה
- חצי כפית תבשיל גריל (לא חובה)
- כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור גרוס
- רבע כוס סילאן
לפטריות הממולאות:
- 4 חבילות פטריות פורטבלו / שמפיניון
- כוס אורז עגול מבושל
- רבע צרור כוסברה קצוצה
- רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
- כפית מלח, חצי כפית פלפל שחור, כף רכז רימונים, כף סילאן
- חצי כפית טימין יבש / טרי
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות שמן זית
הוראות הכנה
- נערבב את כל מצרכי המילוי. נוריד את הרגליים מהפטריות ונתחיל למלא כל פטריה באורז.
- בתבנית גדולה נניח 2 כפות שמן זית, נחתוך את הבצלים לרצועות ונסדר אותם בתחתית. נניח מעל את שוק הטלה ונחרוץ לאורך ולרוחב. נכניס בחריצים שיני שום. נסדר את הפטריות מסביב לטלה. אם נשאר מילוי מומלץ להכניס ברווחים שנוצרו.
נמרח את הטלה במרינדה. - קרם – מטגנים את הפטריות במעט שמן זית ומוסיפים מלח,פלפל ושום.
- לרוטב: 2 כוס מים עם 2 כפות סילאן, 2 כפות רכז רימונים, מלח ופלפל
- נמזוג את הרוטב. נרטיב נייר אפייה ונפרוס מעל הטלה כך שהוא לא יתייבש בבישול. נסגור את התבנית היטב עם נייר כסף. נכניס לתנור שחומם מראש ל230 מעלות ואחרי חצי שעה ננמיך ל170 מעלות. נבשל 4 שעות סך הכל. חשוב לראות אם לא חסרים נוזלים ולהוסיף במידת הצורך כדי שהפטריות לא יחרכו