לזניה עם פטריות ורוטב בשמל

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לרוטב בשמל:

  • 3 כפות חמאה (50 גרם)
  • 3 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור טחון
  • ופרמזן כמה שאוהבים מוסיף טעם וואו.

 

למילוי:

  • פטריות שמפיניון
  • פטריות פורטובלו
  • מעט חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • טימין טרי

 

  • דפי לזניה
  • קוטג׳
  • פרמזן או מוצרלה

הוראות הכנה

  1. לוקחים תבנית פיירקס שמתאימה לתנור
  2. בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
  3. מוסיפים מעט מהרוטב הבשמל, ואז דפי לזניה ,ואז פטריות, קוטג׳ בנגיעות. וככה ממשיכים עד הסוף.
  4. לבסוף שופכים את כל הרוטב של הבשמל והמון פרמזן או מוצרלה.
  5. עלים של טימין ולתנור על 200 מעלות עם מכסה עד שזה מוכן וזה מבעבע בערך 40 דקות.
  6. להגיש עם סלט מפנק ולזלול.

טיפים – לא צריך לבשל את הדפי לזניה מראש הם מתבשלים ברוטב. חובה להכין בשמל!!! והכי חשוב לאכול מיד שיוצא מהתנור 😋

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים