לזניה עם פטריות ורוטב בשמל

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לרוטב בשמל:

  • 3 כפות חמאה (50 גרם)
  • 3 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור טחון
  • ופרמזן כמה שאוהבים מוסיף טעם וואו.

 

למילוי:

  • פטריות שמפיניון
  • פטריות פורטובלו
  • מעט חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • טימין טרי

 

  • דפי לזניה
  • קוטג׳
  • פרמזן או מוצרלה

הוראות הכנה

  1. לוקחים תבנית פיירקס שמתאימה לתנור
  2. בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
  3. מוסיפים מעט מהרוטב הבשמל, ואז דפי לזניה ,ואז פטריות, קוטג׳ בנגיעות. וככה ממשיכים עד הסוף.
  4. לבסוף שופכים את כל הרוטב של הבשמל והמון פרמזן או מוצרלה.
  5. עלים של טימין ולתנור על 200 מעלות עם מכסה עד שזה מוכן וזה מבעבע בערך 40 דקות.
  6. להגיש עם סלט מפנק ולזלול.

טיפים – לא צריך לבשל את הדפי לזניה מראש הם מתבשלים ברוטב. חובה להכין בשמל!!! והכי חשוב לאכול מיד שיוצא מהתנור 😋

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות