לזניה עם פטריות ורוטב בשמל

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
5 servings
כמות מנות

מצרכים

לרוטב בשמל:

  • 3 כפות חמאה (50 גרם)
  • 3 כפות קמח
  • 3 כוסות חלב
  • 1 כפית מלח או לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור טחון
  • ופרמזן כמה שאוהבים מוסיף טעם וואו.

 

למילוי:

  • פטריות שמפיניון
  • פטריות פורטובלו
  • מעט חמאה
  • מלח
  • פלפל
  • טימין טרי

 

  • דפי לזניה
  • קוטג׳
  • פרמזן או מוצרלה

הוראות הכנה

  1. לוקחים תבנית פיירקס שמתאימה לתנור
  2. בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
  3. מוסיפים מעט מהרוטב הבשמל, ואז דפי לזניה ,ואז פטריות, קוטג׳ בנגיעות. וככה ממשיכים עד הסוף.
  4. לבסוף שופכים את כל הרוטב של הבשמל והמון פרמזן או מוצרלה.
  5. עלים של טימין ולתנור על 200 מעלות עם מכסה עד שזה מוכן וזה מבעבע בערך 40 דקות.
  6. להגיש עם סלט מפנק ולזלול.

טיפים – לא צריך לבשל את הדפי לזניה מראש הם מתבשלים ברוטב. חובה להכין בשמל!!! והכי חשוב לאכול מיד שיוצא מהתנור 😋

מתכונים דומים

  • נודלס אטריות אודון עם פטריות

  • סלק ממולא בבורגול - מתכון בריא וטעים

  • פילה לברק עם פטריות פורטבלו של מרינה מטוגנות

  • קובה בורגול עיראקית מטוגנת במילוי בשר ופטריות מרינה - יהודית בטיטו מנבחרת ישראלי קיטשן

  • ניוקי ציידים איטלקי עם פטריות מרינה - דני מנבחרת ישראלי קיטשן

  • לכל המתכונים