לזניה עם פטריות ורוטב בשמל
מצרכים
לרוטב בשמל:
- 3 כפות חמאה (50 גרם)
- 3 כפות קמח
- 3 כוסות חלב
- 1 כפית מלח או לפי הטעם
- מעט פלפל שחור טחון
- ופרמזן כמה שאוהבים מוסיף טעם וואו.
למילוי:
- פטריות שמפיניון
- פטריות פורטובלו
- מעט חמאה
- מלח
- פלפל
- טימין טרי
- דפי לזניה
- קוטג׳
- פרמזן או מוצרלה
הוראות הכנה
- לוקחים תבנית פיירקס שמתאימה לתנור
- בנתיים מכינים את מלית הבשר: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הפטריות ומטגנים יחד 5 דקות. מוסיפים את הבשר והתבלינים ומערבבים על אש בינונית כ-20 דקות עד שהבשר מבושל לגמרי. מכבים את האש ומצננים.
- מוסיפים מעט מהרוטב הבשמל, ואז דפי לזניה ,ואז פטריות, קוטג׳ בנגיעות. וככה ממשיכים עד הסוף.
- לבסוף שופכים את כל הרוטב של הבשמל והמון פרמזן או מוצרלה.
- עלים של טימין ולתנור על 200 מעלות עם מכסה עד שזה מוכן וזה מבעבע בערך 40 דקות.
- להגיש עם סלט מפנק ולזלול.
טיפים – לא צריך לבשל את הדפי לזניה מראש הם מתבשלים ברוטב. חובה להכין בשמל!!! והכי חשוב לאכול מיד שיוצא מהתנור 😋