קובה מטוגנת נבלוסיה עם פטריות

מצרכים
לבצק:
- 400 גרם בורגול דק (2 ורבע כוסות)
- 200 גרם סולת (כוס ו-2 כפות)
- 80 גרם קמח (3/4 כוס)
- כפית מלח, כפית פפריקה, 3 כפות שמן, מים לכיסוי
למילוי:
- כ-800 גרם פטריות מרינה, זה 4 חבילות, חתוכות לקוביות
- 250 גרם בשר טחון שומני
- כף בהרט
- 3 בצלים גדולים קצוצים
- חצי כוס צנוברים קלויים
- חופן פטרוזיליה קצוצה דק
- שמן זית לפי הצורך
- מלח פלפל לפי הטעם
הוראות הכנה
- משרים את הבורגול במים לחצי שעה.
- מתחילים בקיצוץ וטיגון הפטריות עד צמצום והשחמה טובה. שמים בקערה.
- מטגנים את הבשר עד השחמה יפה, מוסיפים את הבהרט, מטגנים למספר שניות נוספות ומעבירים לקערה עם הפטריות.
- מטגנים את הבצל עד צמצום וקבע מטוגן ועמוק ומעבירים גם כן לקערה. מוסיפים צנוברים פטרוזיליה ומלח פלפל לפי הטעם ומערבבים. מניחים בצד לצינון.
- במקביל מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק אל הבורגול לאחר סינון. לשים היטב עד שהבצק נהיה אחיד ובמרקם פלסטלינה. אם צריך להוסיף כף שתיים של מים תוסיפו. מכסים עד שהמילוי שלנו התקרר.
- בעזרת ידיים רטובות יוצרים קעריות בצק וממלאים במילוי. רצוי לדחוס את המילוי כדי שיכנס יותר לתוך הבצק. סוגרים.
נסו ליצור קובות עם מעטפת כמה שיותר דקה, זה לא הכי פשוט אבל אחרי כמה ניסיונות זה נהיה קל יותר. - מטגנים בשמן עמוק (170 מעלות) עד הזהבה מלאה ומגישים חם עם טחינה!