קובה מטוגנת נבלוסיה עם פטריות

קובה מטוגנת נבלוסיה במילוי פטריות עסיסיות – מנה מסורתית עם טוויסט
time-cook
הכנה - 45 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - קשה
8 servings
כמות מנות

מצרכים

לבצק:

  • 400 גרם בורגול דק (2 ורבע כוסות)
  • 200 גרם סולת (כוס ו-2 כפות)
  • 80 גרם קמח (3/4 כוס)
  • כפית מלח, כפית פפריקה, 3 כפות שמן, מים לכיסוי

 

למילוי:

  • כ-800 גרם פטריות מרינה, זה 4 חבילות, חתוכות לקוביות
  • 250 גרם בשר טחון שומני
  • כף בהרט
  • 3 בצלים גדולים קצוצים
  • חצי כוס צנוברים קלויים
  • חופן פטרוזיליה קצוצה דק
  • שמן זית לפי הצורך
  • מלח פלפל לפי הטעם

הוראות הכנה

  1. משרים את הבורגול במים לחצי שעה.
  2. מתחילים בקיצוץ וטיגון הפטריות עד צמצום והשחמה טובה. שמים בקערה.
  3. מטגנים את הבשר עד השחמה יפה, מוסיפים את הבהרט, מטגנים למספר שניות נוספות ומעבירים לקערה עם הפטריות.
  4. מטגנים את הבצל עד צמצום וקבע מטוגן ועמוק ומעבירים גם כן לקערה. מוסיפים צנוברים פטרוזיליה ומלח פלפל לפי הטעם ומערבבים. מניחים בצד לצינון.
  5. במקביל מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק אל הבורגול לאחר סינון. לשים היטב עד שהבצק נהיה אחיד ובמרקם פלסטלינה. אם צריך להוסיף כף שתיים של מים תוסיפו. מכסים עד שהמילוי שלנו התקרר.
  6. בעזרת ידיים רטובות יוצרים קעריות בצק וממלאים במילוי. רצוי לדחוס את המילוי כדי שיכנס יותר לתוך הבצק. סוגרים.
    נסו ליצור קובות עם מעטפת כמה שיותר דקה, זה לא הכי פשוט אבל אחרי כמה ניסיונות זה נהיה קל יותר.
  7. מטגנים בשמן עמוק (170 מעלות) עד הזהבה מלאה ומגישים חם עם טחינה!

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים