פסטה עם פסטו רוקט, מסקרפונה ופרמזן

מצרכים
לסופגניות:
- 250 גרם פסטה (לינגוויני / ספגטי / פטוצ'יני)
- חופן גדול של רוקט (ארוגולה) של טעם הטבע
- 1 שן שום
- חופן אגוזי מלך (או פקאן / קשיו)
- חצי כוס גבינת פרמזן מגורדת
- 2 כפות גבינת מסקרפונה
- שמן זית איכותי (כ-⅓ כוס)
- מלח ופלפל שחור גרוס
הוראות הכנה
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן עד לדרגת אל דנטה. שומרים כוס ממי הבישול.
- הכנת הפסטו: בבלנדר שמים: רוקט, שום, אגוזים, פרמזן, מלח, פלפל, ומתחילים לטחון תוך כדי הוספת שמן זית בהדרגה עד קבלת מרקם של ממרח פסטו עשיר.
- מסננים את הפסטה ומחזירים לסיר. מוסיפים את הפסטו ומערבבים. מוסיפים כף-שתיים ממי הבישול שהשארנו כדי לסייע באיחוד הרוטב עם הפסטה.
- מוסיפים גבינת מסקרפונה ומערבבים עד להמסה. מתקנים תיבול.
- מגישים חם עם עוד פרמזן מעל.