צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות
מצרכים
- 1.5 קילו של כתף
- כף פלפל אנגלי
- 4-5 עלי דפנה
- סלסילת פטריות שמפיניון של מרינה
- חצי סלסילת פטריות שימאג׳י מרינה
- 1 בצל
- כפית סוכר חום
- 3 כפות שמן
- כףַ פפריקה מתוקה
- חצי כף כורכום
- מלח לפי העין [בערך כף]
- 2 כפות סילאן
הוראות הכנה
- נשתמש בנתח מסוג כתף במשקל של לפחות 1.5 קילו (אחרת יוצא ממש קצת, הוא עוד מצטמק)
- מכניסים אותו לסיר לחץ עם מים, פלפל אנגלי ועלי דפנה למשך 50 דק’. (למי שאין אפשר גם בסיר רגיל עמוק עם אותם דברים למשך 3 שעות)
- לאחר שהנתח מתקרר מעט פורסים אותו לפרוסות. (לפרוסות יפות ומדויקות מאוד ניתן לפרוס רק לאחר לילה במקרר)
- בסיר סוטאג’ רחב מטגנים בצל אחד עם 3 כפות שמן עד הזהבה ואז כפית סוכר חום ואליו מוסיפים סלסלת פטריות פרוסות מסוג שמפיניון של מרינה ואחרי שהן מתרככות מעט מוסיפים תבלינים: כף פפריקה מתוקה, חצי כף כורכום ומלח לפי העין והטעם שרוצים. מערבבים ונותנים לתבלינים להיפתח בשמן ואז מוסיפים כוס מים עד שרותח.
- לאחר רתיחה שמים את פרוסות הבשר מסודרות יפה כמניפה, משקים אותם וסוגרים את הסיר לרבע שעה על אש גבוהה ולאר מכן מוסיפים חבילת ערמונים בוואקום, סיבוב יפה של סילאן (משהו כמו 2 כפות) מנמיכים את האש וסוגרים את המכסה לעוד כ 40 דק’.
- ניתן להוסיף לקראת הסוף עוד פטריות שימאגי וניתן גם כוסברה.
- להשאיר מכסה פתוח בסוף הבישול לכרבע שעה נוספים עד שהנוזלים מצטמצמים.