פורטובלו במילוי כבש וצנוברים - meatcurator@
מצרכים
- פטריות פורטובלו 2 חבילות
- 1/2 ק״ג בשר כבש טחון או 400 גרם בקר עם 100 גרם שומן כבש
- שום לפי טעם
- צרור פטרוזיליה
- 100 גרם צנוברים
- 1/2 כף מלח
- 1/2 כף פלפל
- 1/2 כף כורכום
- 1/2 כף כמון
- 1 כף פפריקה
- 1/2 כף קינמון
- שמן זית
הוראות הכנה
1. קוצצים את השום ופטרוזיליה דק דק, ומוסיפים לבשר הטחון יחד עם המלח, פפריקה, כמון, כורכום, פפריקה ופלפל שחור.
2. לשים הכל היטב למסה אחידה.
3. מורידים מפטריות הפורטובלו את הגזע, וממלאים בבשר ומהדקים היטב.
4. מחממים מנגל לטמפרטורת צלייה של 230-250 מעלות
5. מניחים כל אחת מהפטריות בגריל כשהבשר על הרשת (פטריה מלמעלה)
6. מושכים את הפטריות בשמן זית
7. אחרי 5-6 דקות צלייה הופכים את הפטריות לעוד 5-6 דקות.
8. מגישים עם טחינה ומי שאוהב חריף.