מרק אסיאתי - חגית גורן, בלה רודניק

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 50 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • חבילת איטריות סיניות
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 10 פטריות שמפיניון פרוסות וחצי סלסלה של שימג'י
  • עלי בוק צ'וי 1 חתוכים גס
  • 3 כוסות ציר עוף או מים
  • 1 כף שמן לטיגון
  • 1 כף שמן שומשום
  • כפית לימון או ליים (לא הכרחי)
  • כוסברה קצוצה לעיטור (לא חובה)
  • רוטב סויה לפי הטעם

 

הוראות הכנה

  1. מתגנים את הגי'נג'ר והשום בסיר עמוק על אש גבוהה תוך כדי ערבוב במשך כמה שניות. מוסיפים עלי בוק צ'וי חתוכים גס, את הפטריות שמפיניון פרוסות ופטריות שימג'י.
  2. משרים אטריות בכלי גדול עם הרבה מים במשך רבע שעה
    או עד שהן מתרככות. מסננים.
  3. יוצקים את ציר מרק בקר או עוף עם 2 כפות סויה ומביאים לרתיחה. מבשלים במשך 7 דקות.
  4. לפני ההגשה מוסיפים את האטריות שהתרככו ומערבבים.
  5. מתקנים את התיבול עם רוטב סויה, מפזרים בצל ירוק קצוץ מעל וכמה טיפות שמן שומשום

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים