מצרכים
- 2 חבילות ניוקי
- 2 סלסלות פטריות יער ופורטבלו
- 2 חבילות ערמונים
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- חצי כוס יין לבן
- מלח, פלפל שחור גרוס לפי הטעם
- עלי טימין
- 3 כפות גבינת פרמזן מגוררת
הוראות הכנה
- מבשלים ניוקי (אפשר לקנות גם ניוקי בטעם פטריות) לפי הורות היצרן.
- צורבים קלות במחבט לוהטת פטריות שמפיניון קטנות, שימג'י, פורטובלו, ערמונים ושום כתוש.
- יוצקים על המחבט חצי כוס יין לבן יבש. מצמצמים עד שרוב יין מתאדה.
- מוסיפים מיכל של שמנת מתוקה.
- מתבלים במלח, פלפל גרוס, עלי תימין. מקפיצים כ-3 דקות נוספות.
- מגישים עם גבינת פרמזן מגורר מעל.
- מחזירים למחבט את העוף לתוך הרוטב ומבשלים כ-7 דקות נוספות מכוסה עד שהרוטב סמיך וחזה עוף מבושל.