פאי רועים צרפתי - מתכון של רונית טברון - Israeli kitchen
מצרכים
למלית:
- 2-3 כפות שמן זית
- 1 בצל לבן גדול קצוץ דק
- 2 גזרים חתוכים לקוביות
- 2 ענפי סלרי אמריקאי קצוצים דק
- 4 שיני שום קצוצות דק
- כף עלי רוזמרין קצוצים
- כף עלי טימין טרי או יבש
- 2 עלי דפנה
- 500 גרם בשר בקר טחון
- 1/3 כוס יין אדום (אופציונלי)
- כוס אפונה עדינה
- חבילת פטריות שמפיניון – מרינה – קצוצות דק
- חבילת צמד איטלקי – שמפיניון + פורטבלה – מרינה – פרוסות לאורך
- מלח ופלפל שחור גרוס לפי הטעם
לפירה:
- 1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים חתוכים לקוביות
- מלח ופלפל שחור עדין לפי הטעם
- 1/8 כפית אגוז מוסקט מגורר
- 2 כפות שמן זית
- חלמון ביצה מעורבב עם כף שמן זית להברשה
הוראות הכנה
- במחבת עמוקה וגדולה, לחמם שמן זית. לטגן בצל עד להזהבה, להוביף גזר, סלרי, תבלינים, בשר טחון עד לשינוי הצבע,עשבי תיבול מלח ופלפל לפי הטעם, פטריות קצוצות , פטריות חתוכות לאורך,אפונה, עשבי תיבול. להוציא את עלי הדפנה.
- במקביל, להרתיח מים בסיר עמוק עם כף מלח גס. להוסיף את קוביות תפוחי האדמה. לבשל עד שמתרככים. לסנן. להשאיר כחצי כוס מים ממי הבישול.
- לרסק את תפוחי האדמה, להוסיף שמן זית, מלח, פלפל, אגוז מוסקט לערבב, להוסיף בהדרגה מעט מים ממי הבישול למידת סמיכות שאוהבים. לתקן תיבול.
- בתבנית מלבנית כ 20 x30 ס"מ, ליצוק את תערובת הבשר- פטריות, לישר למפלס אחיד תוך כדי לחיצה.
- להעביר את הפירה לשק זילוף עם צורת צנתר שאוהבים. לזלף את הפירה מעל.
- ניתן למרוח את הפירה ללא זילוף ולעטר צורות בעזרת שיני מזלג.
- לערבב חלמון עם שמן זית, להבריש את הפירה.
- לאפות בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות צלזיוס כ 30-40 או עד שהפירה מקבל גוון זוב שחום, והנוזלים בשולי המאפה מבעבעים. להגיש חם.