חלה במילוי בשר ופטריות - מאיה בן דהן - Israeli Kitchen
מצרכים
למילוי:
- בצל גדול קצוץ
- 500 גרם בשר טחון
- סלסילת פטריות שמפיניון קצוצות מרינה
- כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצים
- 3 שיני שום כתושות
- כף פפריקה
- חצי כף ראס אל חנות
- חצי כפית כמון
- חצי כפית מלח
- חצי כפית פלפל שחור
לחלות:
- 500 גרם קמח
- כף שמרים יבשים
- רבע כוס סוכר
- 2 כפיות שטוחות מלח
- רבע כוס שמן
- כוס ורבע מים
הוראות הכנה
- מילוי – נטגן את הבצל עד הזהבה. נוסיף את הפטריות ולאחר כמה דקות את הבשר. נפתח אותו עם כף ונטגן כמה דקות עד שהוא משנה צבע.
- מילוי – נוסיף את העלים, השום והתבלינים ונטגן עוד 2-3 דקות תוך כדי ערבוב.
- חלות – נלוש את כל מרכיבי הבצק 10 דקות. נכדרר את הבצק לכדור יפה ונניח בקערה משומנת להתפחה עד הכפלת הנפח.
- לאחר שתפח נחלק את הבצק ל 8 חלקים.
- כל חלק נרדד לאליפסה גדולה.
- נניח במרכז האליפסה את המילוי ונקפל משני הצדדים ליצירת רצועה ארוכה וסגורה. חשוב להקפיד לא להניח מילוי בקצוות על מנת שיהיה מקום ״להדביק״ את הבצק.
- נניח על נייר אפיה ונתפיח שוב כ 45 דקות.
- נחמם תנור ל 190 מעלות.
- לאחר שתפחו נקמח מעט את החלות ונכניס לאפיה של כ25 דקות עד השחמה.