חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

time-cook
הכנה - 25 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

בצק:

  • 4.5 כוסות קמח (630 גרם)
  • כוס וחצי מים (360 מ”ל) + 3 כפות
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

מילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם פטריות שמפיניון מרינה חתוכות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם גבינה צ'רקסית או צפתית מפוררת
  • כוס מוצרלה מגוררת
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

 

  • ליטר וחצי שמן לטיגון

 

 

הוראות הכנה

  1. במיקסר לשים יחד את מצרכי הבצק לבצק אחיד ואלסטי. מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  2. במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים כשתי דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין. מוסיפים את המלח, הפלפל, הגבינות והפטרוזיליה ומערבבים.
  3. מחלקים את הבצק לרבעים וכל רבע ל 6 כדורים (במשקל של 45 גרם בערך). מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח כ 10 דק.
  4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק. ממלאים את החלק התחתון בשתי כפות מהמילוי וסוגרים לחצי סהר. חותכים עם חותכן גלגלת את שולי הבצק.
  5. מניחים את החלוז’ים על משטח מקומח שלא ידבקו ומכסים אותם עד לטיגון.
  6. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את החלוז’ים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • מאפינס אישיים של מעקוד פטריות, מוגשים על מגש עם עשבי תיבול בצד

    מיני-מעקוד פטריות אישיים – פתרון טעים וקליל לכל שעה ביום

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • לכל המתכונים