חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון
מצרכים
בצק:
- 4.5 כוסות קמח (630 גרם)
- כוס וחצי מים (360 מ”ל) + 3 כפות
- כפית מלח
- 2 כפות שמן זית
מילוי:
- 3 כפות שמן זית
- 400 גרם פטריות שמפיניון מרינה חתוכות
- 1 בצל בינוני קצוץ
- 200 גרם גבינה צ'רקסית או צפתית מפוררת
- כוס מוצרלה מגוררת
- חצי כפית פלפל שחור
- חצי כפית מלח
- רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
- ליטר וחצי שמן לטיגון
הוראות הכנה
- במיקסר לשים יחד את מצרכי הבצק לבצק אחיד ואלסטי. מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
- במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים כשתי דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין. מוסיפים את המלח, הפלפל, הגבינות והפטרוזיליה ומערבבים.
- מחלקים את הבצק לרבעים וכל רבע ל 6 כדורים (במשקל של 45 גרם בערך). מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח כ 10 דק.
- מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק. ממלאים את החלק התחתון בשתי כפות מהמילוי וסוגרים לחצי סהר. חותכים עם חותכן גלגלת את שולי הבצק.
- מניחים את החלוז’ים על משטח מקומח שלא ידבקו ומכסים אותם עד לטיגון.
- בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את החלוז’ים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.