חלוז' - מאפה הבוקר של הצ'רקסים עם פטריות שמפניון

time-cook
הכנה - 25 דק'
כולל שעה וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

בצק:

  • 4.5 כוסות קמח (630 גרם)
  • כוס וחצי מים (360 מ”ל) + 3 כפות
  • כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית

מילוי:

  • 3 כפות שמן זית
  • 400 גרם פטריות שמפיניון מרינה חתוכות
  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם גבינה צ'רקסית או צפתית מפוררת
  • כוס מוצרלה מגוררת
  • חצי כפית פלפל שחור
  • חצי כפית מלח
  • רבע כוס פטרוזיליה קצוצה

 

  • ליטר וחצי שמן לטיגון

 

 

הוראות הכנה

  1. במיקסר לשים יחד את מצרכי הבצק לבצק אחיד ואלסטי. מכסים ונותנים לבצק לנוח כחצי שעה.
  2. במחבת מטגנים את הבצל בשמן זית עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות ומבשלים כשתי דקות עד שהפטריות מתרככות מעט. מורידים מהאש ומצננים לחלוטין. מוסיפים את המלח, הפלפל, הגבינות והפטרוזיליה ומערבבים.
  3. מחלקים את הבצק לרבעים וכל רבע ל 6 כדורים (במשקל של 45 גרם בערך). מכסים את הכדורים ונותנים להם לנוח כ 10 דק.
  4. מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים כל כדור לעיגול דק. ממלאים את החלק התחתון בשתי כפות מהמילוי וסוגרים לחצי סהר. חותכים עם חותכן גלגלת את שולי הבצק.
  5. מניחים את החלוז’ים על משטח מקומח שלא ידבקו ומכסים אותם עד לטיגון.
  6. בסיר עמוק, מחממים את השמן ומטגנים את החלוז’ים משני הצדדים עד להזהבה. מוציאים לנייר סופג.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • מתכון לפסטה לבנה

    מתכון לפסטה לבנה

  • לכל המתכונים