המבורגר ברוטב פטריות @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת פטריות יער
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 ק״ג בשר בקר טחון %30 שומן
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 5 לחמניות המבורגר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל
  • 4 כפות חרדל
  • כוס מים

  1. פורסים את פטריות הפורטובלו, פטריות היער, ופטריות השמפיניון
    קוצצים את הבצל והשום.
  2. מחלקים את הבשר הטחון לכדורים של 200 גרם. ממליחים ומפלפלים כל כדור, לשים ומעצבים לצורת המבורגר.
  3. מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל, והשום, יחד עם מלח ופלפל. אחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות הקצוצות (משאירים חלק מפטריות השמפיניון בצד לסוף).
  4. מערבבים הכל היטב כמה דקות על אש חזקה. מוסיפים את החרדל וכוס מים, ומרסקים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רוטב אחיד.
  5. כעת מחממים מחבת לחום בינוני גבוה, צולים את קציצות ההמבורגר כמה דקות כל צד לפי מידת העשייה שאוהבים.
  6. מוציאים את הקציצות, וצולים בשומן שבמחבת את פטריות השמפיניון שנשארו, יחד עם הלחמניות.
  7. מניחים את הקציצה על הלחמניה הקלויה, מעל פטריות שמפיניון, ורוטב פטריות.
    בתאבון!

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • מתכון לפסטה לבנה

    מתכון לפסטה לבנה

  • לכל המתכונים