המבורגר ברוטב פטריות @meatcurator
מצרכים
- 1 חבילת פטריות יער
- 1 חבילת פטריות שמפיניון
- 1 חבילת פטריות פורטובלו
- 1 ק״ג בשר בקר טחון %30 שומן
- 1 בצל
- 5 שיני שום
- 5 לחמניות המבורגר
- 1 כף מלח
- 1 כף פלפל
- 4 כפות חרדל
- כוס מים
- פורסים את פטריות הפורטובלו, פטריות היער, ופטריות השמפיניון
קוצצים את הבצל והשום. - מחלקים את הבשר הטחון לכדורים של 200 גרם. ממליחים ומפלפלים כל כדור, לשים ומעצבים לצורת המבורגר.
- מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל, והשום, יחד עם מלח ופלפל. אחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות הקצוצות (משאירים חלק מפטריות השמפיניון בצד לסוף).
- מערבבים הכל היטב כמה דקות על אש חזקה. מוסיפים את החרדל וכוס מים, ומרסקים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רוטב אחיד.
- כעת מחממים מחבת לחום בינוני גבוה, צולים את קציצות ההמבורגר כמה דקות כל צד לפי מידת העשייה שאוהבים.
- מוציאים את הקציצות, וצולים בשומן שבמחבת את פטריות השמפיניון שנשארו, יחד עם הלחמניות.
- מניחים את הקציצה על הלחמניה הקלויה, מעל פטריות שמפיניון, ורוטב פטריות.
בתאבון!