המבורגר ברוטב פטריות @meatcurator

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 1 חבילת פטריות יער
  • 1 חבילת פטריות שמפיניון
  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 ק״ג בשר בקר טחון %30 שומן
  • 1 בצל
  • 5 שיני שום
  • 5 לחמניות המבורגר
  • 1 כף מלח
  • 1 כף פלפל
  • 4 כפות חרדל
  • כוס מים

  1. פורסים את פטריות הפורטובלו, פטריות היער, ופטריות השמפיניון
    קוצצים את הבצל והשום.
  2. מחלקים את הבשר הטחון לכדורים של 200 גרם. ממליחים ומפלפלים כל כדור, לשים ומעצבים לצורת המבורגר.
  3. מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל, והשום, יחד עם מלח ופלפל. אחרי כמה דקות מוסיפים את הפטריות הקצוצות (משאירים חלק מפטריות השמפיניון בצד לסוף).
  4. מערבבים הכל היטב כמה דקות על אש חזקה. מוסיפים את החרדל וכוס מים, ומרסקים הכל עם בלנדר מוט עד לקבלת מרקם רוטב אחיד.
  5. כעת מחממים מחבת לחום בינוני גבוה, צולים את קציצות ההמבורגר כמה דקות כל צד לפי מידת העשייה שאוהבים.
  6. מוציאים את הקציצות, וצולים בשומן שבמחבת את פטריות השמפיניון שנשארו, יחד עם הלחמניות.
  7. מניחים את הקציצה על הלחמניה הקלויה, מעל פטריות שמפיניון, ורוטב פטריות.
    בתאבון!

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות