מג׳דרת פטריות חגיגית

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 4 בצל לבן חתוך לרצועות
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
  • 1 סלסלת פטריות שי-מג’י
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 ענפי טימין
  • 1 כוס עדשים ירוקות מושרות לילה
  • 1 כפית כורכום
  • 1.5 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית כמון
  • 3.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. מטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה, מוציאים חופן גדול מהן ושומרים בצד להגשה.
  2. קוצצים גס את כל שלל הפטריות ומוסיפים לבצל.
  3. מוסיפים את היין והטימין ונותנים ליין להתאדות כמעט לגמרי.
  4. מוסיפים את העדשים, התבלינים והאורז.
  5. שופכים מעל הכל 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  6. מבשלים במשך 18 דקות.
  7. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות ולאחר מכן פותחים ומערבבים בעדינות.
  8. מגישים בתוספת הבצל המטוגן ששמרנו בצד.

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים