מג׳דרת פטריות חגיגית

time-cook
הכנה - 30 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
5 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 2 כוסות אורז
  • 4 בצל לבן חתוך לרצועות
  • 3 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
  • 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
  • 1 סלסלת פטריות שי-מג’י
  • 1/2 כוס יין לבן
  • 2 ענפי טימין
  • 1 כוס עדשים ירוקות מושרות לילה
  • 1 כפית כורכום
  • 1.5 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1.5 כפית כמון
  • 3.5 כוסות מים רותחים

הוראות הכנה

  1. מטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה, מוציאים חופן גדול מהן ושומרים בצד להגשה.
  2. קוצצים גס את כל שלל הפטריות ומוסיפים לבצל.
  3. מוסיפים את היין והטימין ונותנים ליין להתאדות כמעט לגמרי.
  4. מוסיפים את העדשים, התבלינים והאורז.
  5. שופכים מעל הכל 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
  6. מבשלים במשך 18 דקות.
  7. משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות ולאחר מכן פותחים ומערבבים בעדינות.
  8. מגישים בתוספת הבצל המטוגן ששמרנו בצד.

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות