מג׳דרת פטריות חגיגית
מצרכים
- 2 כוסות אורז
- 4 בצל לבן חתוך לרצועות
- 3 פטריות פורטובלו גדולות של מרינה
- 1 סלסלת פטריות שמפיניון של מרינה
- 1 סלסלת פטריות שי-מג’י
- 1/2 כוס יין לבן
- 2 ענפי טימין
- 1 כוס עדשים ירוקות מושרות לילה
- 1 כפית כורכום
- 1.5 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1.5 כפית כמון
- 3.5 כוסות מים רותחים
הוראות הכנה
- מטגנים את רצועות הבצל עד להשחמה, מוציאים חופן גדול מהן ושומרים בצד להגשה.
- קוצצים גס את כל שלל הפטריות ומוסיפים לבצל.
- מוסיפים את היין והטימין ונותנים ליין להתאדות כמעט לגמרי.
- מוסיפים את העדשים, התבלינים והאורז.
- שופכים מעל הכל 4 כוסות מים רותחים, מביאים לרתיחה, מכסים ומנמיכים את האש.
- מבשלים במשך 18 דקות.
- משאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות ולאחר מכן פותחים ומערבבים בעדינות.
- מגישים בתוספת הבצל המטוגן ששמרנו בצד.