בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל שעה
difficulty
רמת קושי - בינוני
8 servings
כמות מנות

מצרכים

  • 30 תפוחי אדמה קטנטנים (אפשר להשתמש גם בבינוניים ולחתוך אותם לחצי)
  • בצל בינוני קצוץ
  • 200 גרם בשר בקר טחון
  • 200 גרם פטריות שמפניון מרינה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית פפריקה מתוקה / חריפה
  • כפית בהראט / ראס אל חנות
  • שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
  • ליטר שמן לטיגון

 

לרוטב עגבניות:

  • 3 כוסות מים רותחים
  • 3-4 כפות רסק עגבניות
  • מלח לפי הטעם
  • מעט פלפל שחור
  • חצי כפית נענע יבשה
  • חופן פטרוזליה קצוצה ושקדים קלויים לעיטור

 

הוראות הכנה

  1. בעזרת כף פריזיאן מרוקנים את התוכן של תפוחי האדמה לצורת קעריות או סירות.
  2. מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה. לטגן כל פעם כ 10
  3. יחידות ולא את כולם בבית אחת.
  4. מוציאים מהשמן ומניחים על נייר מטבח.
  5. מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית קוטר 28.
  6. מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות תוך כדי בחישה. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לבשר. מבשלים עוד מספר דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
  7. בעזרת כפית, ממלאים את תפוחי האדמה.
  8. מחממים תנור ל 180 מעלות.
  9. מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה גדולה ויוצקים אל תוך תבנית תפוחי האדמה בעזרת מצקת.
  10. מכסים את התבנית בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף ואופים כ 30-35 דקות.
    מוציאים, מפזרים פטרוזילה ושקדים ומגישים עם אורז.

מתכונים דומים

  • בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות, חתוך ומוגש על צלחת עם רוטב בצד

    בלינצ׳ס במילוי בשר ופטריות – מנה קלאסית שחוזרת ובגדול

  • שיפודי פרגיות ופטריות על גריל

    שיפודי פרגיות ופטריות – מתכון מהיר וטעים לכל הזדמנות

  • שוק טלה צלוי בתנור לצד פטריות ממולאות באורז

    שוק טלה עם פטריות ממולאות באורז – חגיגה של טעמים על שולחן אחד

  • טורטייה פריכה ממולאת בבורגר טבעוני של מרינה

    טורטייה קריספית עם בורגר טבעוני – הכי טעים בדקות ספורות

  • פטריות שמפיניון ממולאות בבשר טחון

    פטריות ממולאות בבשר טחון – מתכון קל לאירוח מנצח

  • לכל המתכונים