בטטה מחשי - תפוחי אדמה ממולאים בבשר ובפטריות, כשר לפסח israeli_kitchen@
מצרכים
- 30 תפוחי אדמה קטנטנים (אפשר להשתמש גם בבינוניים ולחתוך אותם לחצי)
- בצל בינוני קצוץ
- 200 גרם בשר בקר טחון
- 200 גרם פטריות שמפניון מרינה
- מלח ופלפל לפי הטעם
- כפית פפריקה מתוקה / חריפה
- כפית בהראט / ראס אל חנות
- שליש כוס פטרוזיליה קצוצה
- ליטר שמן לטיגון
לרוטב עגבניות:
- 3 כוסות מים רותחים
- 3-4 כפות רסק עגבניות
- מלח לפי הטעם
- מעט פלפל שחור
- חצי כפית נענע יבשה
- חופן פטרוזליה קצוצה ושקדים קלויים לעיטור
הוראות הכנה
- בעזרת כף פריזיאן מרוקנים את התוכן של תפוחי האדמה לצורת קעריות או סירות.
- מחממים את השמן ומטגנים את תפוחי האדמה עד להזהבה. לטגן כל פעם כ 10
- יחידות ולא את כולם בבית אחת.
- מוציאים מהשמן ומניחים על נייר מטבח.
- מסדרים את תפוחי האדמה בתבנית קוטר 28.
- מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל להזהבה, מוסיפים את הבשר והתבלינים ומבשלים כ 10 דקות תוך כדי בחישה. חותכים את הפטריות לקוביות קטנות ומוסיפים לבשר. מבשלים עוד מספר דקות ומורידים מהאש. מוסיפים את הפטרוזיליה ומערבבים.
- בעזרת כפית, ממלאים את תפוחי האדמה.
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- מכינים את הרוטב: מערבבים את כל מצרכי הרוטב בקערה גדולה ויוצקים אל תוך תבנית תפוחי האדמה בעזרת מצקת.
- מכסים את התבנית בנייר אפיה ולאחר מכן בנייר כסף ואופים כ 30-35 דקות.
מוציאים, מפזרים פטרוזילה ושקדים ומגישים עם אורז.