עראיס בשר ופטריות על האש ליום העצמאות - רונית טברון מישראלי קיטשן

time-cook
הכנה - 20 דק'
כולל 45 דק'
difficulty
רמת קושי - קל
6 servings
כמות מנות

מצרכים

קציצות:

  • 1/2 ק״ג בשר בקר טחון
  • צמד פטריות שמפיניון מרינה חתוכות דק
  • חבילת פטריות סטייק פורטבלה מרינה חתוכות דק
  • בצל סגול בינוני קצוץ דק
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/2 כוס כוסברה קצוצה
  • פלפל חריף ירוק ללא גרעינים קצוץ דק
  • רבע כוס צנוברים
  • מלח לפי הטעם
  • 1/4 כפית פלפל שחור טחון דק
  • 1/4 כפית כמון
  • 1/4 כפית פפריקה
  • 1/8 כפית קינמון
  • 1/4 כפית בהרט
  • 1/4 כוס שמן זית
  • שמן זית לטיגון
  • 5-6 פיתות

הוראות הכנה

  1. לערבב את כל החומרים לתערובת אחידה. להכין 10-12 קציצות אובליות בגודל אחיד
    לחצות את הפיתות לשניים. למלא כל חצי פיתה בקציצה.
  2. לחמם פלנצ'ה או מחבת פסים / רגילה עם 2-3 כפות שמן זית- עד שהשמן חם מאוד.
  3. לטגן במשך מספר דקות תוך כדי לחיצה חזקה על עראיס משני צידיו עד להשחמת הפיתה עם הבשר שמגיע למידת צליה שאוהבים. (מומלץ ללחוץ עם כלי כבד מעל לפיתות). בנוסף, אפשר להבריש את הפיתות בשמן זית משני הצדדים.
  4. להגיש עם טחינה, סלט עגבניות-נענע -ובצל מתובל בסומק ופטרוזיליה.

מתכונים דומים

  • כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו

    כריך פסטרמה ורוטב חלפיניו של תמרה - יקיר שוקרון

  • טורטייה בשר בקר ב-3 דקות

    טורטייה בשר בקר מושחתת עם רטבים של תמרה ב-3 דקות

  • כדורי אורז ופטריות

    כדורי אורז ופטריות

  • צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

    צלי כתף מושלם עם פטריות בקלי קלות

  • מתכון לפסטה לבנה

    מתכון לפסטה לבנה

  • לכל המתכונים