פסטה ברוטב שמנת פטריות - מתכון של עדי גירצמן התפריט
מצרכים
- 1.75 כוסות קמח שקדים
- 0.25 כוס קמח מרנטת הקנה
- 1 כפית גואר גאם
- 1 ביצה L
- 1 כף מים
- 1-2 כפות קמח ארורוט לקמוח משטח העבודה
לרוטב:
- 4 כפות שמ״ז
- 1/2 קילו תערובת של פטריות
- 2 בצלי שאלוט, פרוסים
תיבול:
- מלח, ופלפל לפי הטעם
- 1 כפית אבקת שום
- קורט אגוז מוסקט
- מיץ וגרידת לימון מ-1/2 לימון
- 1/2 כוס שמנת מתוקה
- 2 כפות של חמאה /30 גרם
- 1/2 כוס פרמז׳ן מגורדת
הוראות הכנה
- בקערה בגודל בינוני לערבב את הקמחים.
- לפעור "בור" בתערובת ולהוסיף את הביצה והמים.
- לערבב עד לתערובת בצקית. להניח עטוף בצד ל-30 דק׳.
- לרדד את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים לגובה של כ-2 מ״מ .
- אחרי 30 דק׳, לסמן עם סכין את חיתוך האטריות בבצק.
- בסיר בינוני להרתיח מים עם שמ״ז ומלח.
- להכניס את האטריות שהכנו לבישול של כ-7 דק׳.
- לשטוף במסננת את הפסטה המוכנה במים קרים ולהניח בצד.
- תשמרו בצד את המים שבהם בישלתם את הפסטה להכנה של הרוטב.
- הכנה של הרוטב: במחבת סוטאג׳ לחמם 2 כפות של שמ״ז על אש בינונית.
- לבשל את הפטריות עד לקבלת הזהבה בקצוות, בערך 5-7 דק׳.
- לתבל ולבשל עוד 5 דק׳ ולהוציא אל קערה בצד.
- באותה המחבת, ועל אש נמוכה, לטגן את השאלוט עד לשקיפות. להחזיר את הפטריות אל המחבת ולבשל כ-3 דק׳.
- להוסיף למחבת את השמנת וכוס מהמים שבהם בישלנו את הפסטה.
- להביא את הרוטב לרתיחה קלה ולבשל כמה דק׳ עד לצמצום.
- להוריד את הרוטב מהאש ולתבל.
- להחזיר את המחבת אל האש ולהוסיף את הפסטה, תוך כדי ערבוב ועיטוף מלא של הפסטה עם הרוטב.