ריזוטו עם פטריות - niv__kitchen@

time-cook
הכנה - 45 דק'
difficulty
רמת קושי - בינוני
4 servings
כמות מנות

מצרכים

לריזוטו:

  • חופן פורטבלו + חופן שמפיניון + חופן שימאג׳י חום ולבן
  • שמן זית וחמאה
  • 1 בצל לבן קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • רבע כרישה קצוצה
  • כוס אורז שמתאים לריזוטו
  • חצי כוס יין לבן 

 

לציר ירקות:

  • גזר , בצל , טימין , כרישה , פטרוזיליה , סלרי, כמה פטריות פורצ׳יני מיובשות
    ( צריך לפחות 2 ליטר ציר )

 

לטוויל פטריות:

  • 2 כפות שמן
  • רבע כוס מים
  • כף וחצי קמח
  • כפית מלח
  • 2 כפות אבקת פטריות מיובשות) פשוט לטחון פטריות מיובשות בשקית שיש בכל סופר)

 

הוראות הכנה

  1. מתחילים עם סיר יחסית עמוק , שמן זית וחמאה על חום נמוך.
    מוסיפים בצל ,שום, כרישה ומטגנים הכל לאט ולא יותר מידי זמן.
  2. מוסיפים פטריות וממשיכים בערבוב (אפשר להגביר מעט את האש)
  3. מוסיפים כוס אורז ומאותו רגע מתחילים בהשקייה: מוסיפים יין לבן (כחצי כוס), ברגע שהיין כמעט נעלם מוסיפים חצי כוס ציר ירקות וברגע שהציר כמעט נעלם , שוב מוסיפים חצי כוס, ככה לאט לאט , תוך כדי ערבוב קל ומינימום 25 דק׳
  4. אח״כ נשאר לכם רק לטעום ולראות שהאורז עצמו מבושל .
  5. מערבבים הכל טוב טוב ואוכלים עם הטוויל , זעתר טרי ושמן זית.

תיבול – כפית מלח, כפית פלפל לבן, חצי כפית אגוז מוסקט, גרידה מחצי לימון, חצי כוס פרמז׳ן וקוביית חמאה

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות