ריזוטו עם פטריות - niv__kitchen@
מצרכים
לריזוטו:
- חופן פורטבלו + חופן שמפיניון + חופן שימאג׳י חום ולבן
- שמן זית וחמאה
- 1 בצל לבן קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- רבע כרישה קצוצה
- כוס אורז שמתאים לריזוטו
- חצי כוס יין לבן
לציר ירקות:
- גזר , בצל , טימין , כרישה , פטרוזיליה , סלרי, כמה פטריות פורצ׳יני מיובשות
( צריך לפחות 2 ליטר ציר )
לטוויל פטריות:
- 2 כפות שמן
- רבע כוס מים
- כף וחצי קמח
- כפית מלח
- 2 כפות אבקת פטריות מיובשות) פשוט לטחון פטריות מיובשות בשקית שיש בכל סופר)
הוראות הכנה
- מתחילים עם סיר יחסית עמוק , שמן זית וחמאה על חום נמוך.
מוסיפים בצל ,שום, כרישה ומטגנים הכל לאט ולא יותר מידי זמן. - מוסיפים פטריות וממשיכים בערבוב (אפשר להגביר מעט את האש)
- מוסיפים כוס אורז ומאותו רגע מתחילים בהשקייה: מוסיפים יין לבן (כחצי כוס), ברגע שהיין כמעט נעלם מוסיפים חצי כוס ציר ירקות וברגע שהציר כמעט נעלם , שוב מוסיפים חצי כוס, ככה לאט לאט , תוך כדי ערבוב קל ומינימום 25 דק׳
- אח״כ נשאר לכם רק לטעום ולראות שהאורז עצמו מבושל .
- מערבבים הכל טוב טוב ואוכלים עם הטוויל , זעתר טרי ושמן זית.
תיבול – כפית מלח, כפית פלפל לבן, חצי כפית אגוז מוסקט, גרידה מחצי לימון, חצי כוס פרמז׳ן וקוביית חמאה