צלי בקר פטריות - מתכון של לימור אמיתי מנבחרת @israeli_kitchen

time-cook
הכנה - 30 דק'
כולל 3 שעות וחצי
difficulty
רמת קושי - בינוני
6 servings
כמות מנות

מצרכים

  • כתף בקר (מס’ 5)
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 בצלים גדולים, פרוסים
  • 2 סוגי פיטריות של מרינה
  • חבילת שמפניון
  • פטריות שימג׳י לבנות
  • 2 כוסות ציר בקר
  • עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי

 

לתיבול:

  • 2 בצלים גדולים פרוסים
  • פטריות מטגנת טוב היטב עד שנהיה זהוב
  • תבלינים: כפית כורכום, כף שטוחה פפריקה מתוקה, מעט אגוז מוסקט
    וקובית תבלין מיוחד לצלי שנותן טעם משגע, מלח /פלפל שחור לפי העין וכמובן עם חסר מוסיפים

הוראות הכנה

  1. מתחילים בבישול הצלי: מחממים סיר רחב עם הנתח של צלי הכתף ומים ומבשלים עד כ- 3 שעות
  2. מוסיפים לסיר: עלי דפנה, פלפל אנגלי כף שטוחה מלח, כף פפריקה
  3. מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך ונימוח
  4. אחרי שרך ומוכן מכניסה מעט לקירור שיתצב לפני החיתוך ושומרת מציר הבשר בצד
  5. מוציאים את הבשר לאחר שעה בקירור, פורסים לפרוסות דקות ומחזירים לרוטב לעוד 10 דקות לספיגת טעמים
  6. מוסיפים את פרוסות הצלי לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ25 דק לערך עד שהרוטב נהיה מעט סמיך

מתכונים דומים

  • מוקפץ בבגט - erez_shaul@

  • פרגיות ממולאות בפטריות ובפיסטוקים - מתכון של קרן בוכניק מנבחרת ‪‪‪@israeli_kitchen‬‬‬

  • דג לברק עם פטריות קונפי - מתכון של מיכל פרבר מנבחרת ‪@israeli_kitchen‬

  • פסטה פפרדלה ברוטב שמנת פטריות חלומי

  • פסטה שמנת פטריות הכי קלה וטעימה - estybarr@

  • לכל המתכונים

    אנחנו מכבדים את פרטיותך

    באתר שלנו נעשה שימוש בקובצי Cookies לצורך שיפור חוויית המשתמש, ניתוח תנועה, והתאמת תכנים ושירותים.
בלחיצה על “מאשר הכול” הינך מסכים/ה לשימוש בקובצי Cookies בהתאם למדיניות הפרטיות שלנו.

    מדיניות פרטיות