צלי בקר פטריות - מתכון של לימור אמיתי מנבחרת @israeli_kitchen
מצרכים
- כתף בקר (מס’ 5)
- 2 כפות שמן זית
- 2 בצלים גדולים, פרוסים
- 2 סוגי פיטריות של מרינה
- חבילת שמפניון
- פטריות שימג׳י לבנות
- 2 כוסות ציר בקר
- עלה דפנה ומעט פלפל אנגלי
לתיבול:
- 2 בצלים גדולים פרוסים
- פטריות מטגנת טוב היטב עד שנהיה זהוב
- תבלינים: כפית כורכום, כף שטוחה פפריקה מתוקה, מעט אגוז מוסקט
וקובית תבלין מיוחד לצלי שנותן טעם משגע, מלח /פלפל שחור לפי העין וכמובן עם חסר מוסיפים
הוראות הכנה
- מתחילים בבישול הצלי: מחממים סיר רחב עם הנתח של צלי הכתף ומים ומבשלים עד כ- 3 שעות
- מוסיפים לסיר: עלי דפנה, פלפל אנגלי כף שטוחה מלח, כף פפריקה
- מכסים ומבשלים על אש נמוכה במשך כ-3 שעות, עד שהבשר רך ונימוח
- אחרי שרך ומוכן מכניסה מעט לקירור שיתצב לפני החיתוך ושומרת מציר הבשר בצד
- מוציאים את הבשר לאחר שעה בקירור, פורסים לפרוסות דקות ומחזירים לרוטב לעוד 10 דקות לספיגת טעמים
- מוסיפים את פרוסות הצלי לרוטב ומבשלים על אש נמוכה כ25 דק לערך עד שהרוטב נהיה מעט סמיך